İran 3 ülkenin büyükelçilerini toplantıya çağırdı

Yerel medyada yer alan haberlere göre Tahran yönetimi, İran'ın Ahvaz kentinde düzenlenen askeri geçit törenine yönelik saldırının ardından İngiltere, Hollanda ve Danimarka'nın ülkede görevli büyükelçilerini toplantıya çağırdı.

GİRİŞ 23.09.2018 02:45 GÜNCELLEME 23.09.2018 02:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı'nın (IRNA) haberine göre, biri gazeteci 24 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından İran yönetimi İngiltere, Hollanda ve Danimarka'nın ülkede görevli büyükelçilerini toplantıya çağırdı.

"AB BU GRUPLARI NEDEN TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNE ALMIYOR!"

Haberde İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi'nin "Bu grupların Avrupa'da terör saldırısı düzenlememiş olması nedeniyle Avrupa Birliği tarafından terör örgütü listesine alınmamış olması kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

Saldırıyı, Suudi Arabistan bağlantılı 'Ahvaz Arap Demokratik Hareketi' üstlenmişti.

"MİLİTANLAR ABD VE İSRAİL'LE BAĞLANTILI"

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İran Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Abdulfazıl Şikarçi, terör saldırısını gerçekleştiren militanların ABD ve İsrail'le bağlantılı olduğunu dile getirmişti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise, saldırının organize edilmesinden 'bölgesel terör sponsorları ve onların ABD'li efendileri'ni suçlamıştı.

YORUMLAR 12
  • TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    bu devrim muhafızları sürekli yemin ediyor.afra tafra yapıyor.hiç bir icraat yok.boş herifler.sadece laf.mal adamlar
    Cevapla
  • Gecmis olsun 5 yıl önce Şikayet Et
    Aylardir sirada iran veya Turkiye var deniliyodu,umarim arkasi gelmez...su mezhepciligi birakipta has musluman olup birlik olunsa keske.
    Cevapla
  • nusri 5 yıl önce Şikayet Et
    Terör terördür. Nerede olursa olsun kınıyoruz. Allah rengi, ırkı ve cinsiyeti ne olursa olsun tüm terör çeşitlerinin belasını versin. Onları besleyen,üreten ve seyirci kalanları da kahretsin, evlatlarıyla, aile efradıyla aynısını onlara tattırsın! Amîn!
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    İran da duvardan kedi bile geçse onun sorumlusu hep Amerika ve İsraildir. Ulan yeter artık kendi pisliğinizi kendi becereksizliğinizi diğerlerin üzerine atmayın. Korkak İran. Hep yalan hep yalan. Bu olayı da kendileri düzenlediler halkı kandırsınlar diye
    Cevapla
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz de PKK'ya arka çıkmayın Şii fanatikliğiniz Olduğu sürece ,İslam dünyası hep zayıflayacak ve arkadan vurulacaktır. Müslümansanız bana dokunmayan yılan bin Yaşasın demeyi bırakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir