İdlib ümit oldu! Münbiç gün sayıyor...

İki yıldır Amerika ve PKK işgalinde olan Münbiç’te halk, özgürlük için gün sayıyor. Münbiç eski Yerel Meclis Başkanı Mustafa Hacı Abdullah, “İdlib’te kazanılan diplomatik başarı Münbiçliler için de büyük bir moral kaynağı oldu. 600 bin sivil işgalden kurtulmak için gün sayıyor” dedi.

İdlib ümit oldu! Münbiç gün sayıyor...
İdlib ümit oldu! Münbiç gün sayıyor...
GİRİŞ 23.09.2018 07:13 GÜNCELLEME 23.09.2018 07:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD - PKK'nın iki yıldır işgal altında tuttuğu Halep'in en büyük ilçesi Münbiç'te halk yeniden özgür olacağı umuduyla yaşıyor.  Münbiç eski Yerel Meclis Başkanı Mustafa Hacı Abdullah, İdlib'te kazanılan diplomatik başarının Münbiçliler için de büyük bir moral kaynağı olduğunu ve 600 bin Münbiçli'nin PKK ve ABD işgalinden kurtulmak için gün saydığını söyledi. Abdullah, "Yedi yıllık savaş yorgunluğuna rağmen bizim halkımız Türkiye den gelecek bir işaretle sokaklara dökülmekte tereddüt etmeyecektir” dedi. Türk askeri ve ÖSO'nun bölgeyi işgalcilerden temizlemesi için dua ettiklerini belirten Münbiç Yerel Meclis Eski Başkanı Abdullah, aynı umut ve inancın Rakka, Haseke ve Deir el Zor gibi diğer işgal beldelerinde de hakim olduğunu ifade etti.

ABD VE PKK ZULÜM ARACI

DEAŞ’ı sahaya süren egemen güçlerin ÖSO tarafından ilk özgürleştirilen beldeler arasında yer alan Münbiç’i hedef almasının tesadüf olmadığına dikkat çeken Mustafa, DEAŞ bahanesi ile ilçeye giren ABD-PKK unsurlarının zulüm aracına dönüştüğünü vurguladı. Son 15 gün içerisinde PKK ile işbirliği yapmak istemediği için Münbiç’e bağlı El Kubba kasabasında aralarında kadınların da bulunduğu 40 Münbiçlinin alıkonulduğunu anlatan Mustafa Hacı Abdullah 2 yıllık işgal döneminde 100’den fazla sivilin faili meçhüle kurban edildiğini belirtti.

TÜRKİYE NE ZAMAN GELECEK?

ÖSO tarafından 2013 yılında özgürleştirilen ve dönemden 2015 yılına dek Münbiç Yerel Meclis Başkanlığı görevini yürüten Abdullah, Türk Ordus’nun Münbiç’te büyük umutla beklendiğini ifade etti ve şunları söyledi: "Halkımız bize her daim, Türk Ordusu ve ÖSO buraya ne zaman gelecek diye soruyor. İdlib mutabakatı bu umutları daha fazla artırdı. Münbiç üzerinde PKK ve müttefiklerini büyük baskısı var. Türkiye burada istenen, beklenen ülke. Ancak herhangi bir ortamda Türkiye, Erdoğan lehine tek bir kelam edilse PKK bunu suç sayıyor. Türk kanalları yada muhalif yayın unsurlarını takip edenler veya Başkan Erdoğan’a dair sevgi belirten herhangi bir sosyal medya paylaşımı yaparsa işgal unsurları bunu ihanet sayarak taciz de bulunuyor. PKK ve ABD’den burada ki halkın tamamı nefret ediyor. Türkiye ciddi bir karar alırsa Münbiç halkı tereddüt etmeden bu kararı destekleyecektir.”

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 3
  • sorgu 5 yıl önce Şikayet Et
    Altiyuzbin kişi var bir ellibin kisilik ordu kuramiyorlar armut pişsin ağzıma düşsün
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar Afrikada amerika petrol çıkaracaktı. Halk karşı çıkmış bizim topraklarımız demişti. Amerika petrol çıksın herkesi işe alacağız para kazanaksınız demişti ve petrolü çıkarmıştı. Ama halkı işe almamışlardı. Ayaklanan Halk rafineri borularını delerek petrolü kendi yöntemiyle doldurarak küçük tepecikler içinde kaynatarak yakıta dönüştürüp kaçak göçek sattı. Amerika bu halka karşı bazı kişilere dolar vererek silah vererek halkı oradan uzak tutmak için Gaza getirdi. Ülkenin yoksul kesiminde halka zulüm yaptılar. İşe yarayan taktik ile aynı dert olmasın diye Şimdi Suriyede de Irakta aynı
    Cevapla
  • Sıra münbiçimizde 5 yıl önce Şikayet Et
    Münbiç bekle bizi 100yıl sonra yeniden
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...