Almanya gerçeği kabullendi! ABD ile yolları ayırdı

Almanya’dan, ABD ile AB arasındaki ilişkilerin Trump sonrası düzelmesini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratan bir açıklama geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Transatlantik ilişkilerde yapısal değişikler var. Bunlar Trump’tan sonra da kaybolmayacak. Almanya’da özellikle de Avrupa’da buna stratejik olarak hazır olmak lazım” dedi. Maas, transatlantik ortaklığın 2018’in koşullarına uyarlanması gerektiğini söyledi.

Almanya gerçeği kabullendi! ABD ile yolları ayırdı
Almanya gerçeği kabullendi! ABD ile yolları ayırdı
GİRİŞ 24.09.2018 07:52 GÜNCELLEME 24.09.2018 07:52
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

lmanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas bir kez daha ABD ve Avrupa’nın yollarının ayrıldığına dikkat çekti. Alman Haber Ajansı DPA’ya konuşan Maas, “Transatlantik ilişkilerde yapısal değişikler var. Bunlar Trump’tan sonra da kaybolmayacak. Almanya’da, özellikle de Avrupa’da buna stratejik olarak hazır olmak lazım” ifadelerini kullandı.

ABD’de alınan bazı kararlardan sosyal paylaşım sayfası Twitter’den haberdar olunduğuna dikkat çeken Alman Dışişleri Bakanı, ABD’deki bazı kişilerin de Beyaz Saray’daki kararları Twitter’dan öğrendiği izlenimi taşıdığını ifade etti.

 

 

TWITTER’DEN ÖĞRENMEYELİM

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak amacıyla yarın New York’a gidecek olan Maas, eskiden tüm önemli konularda ABD ile yoğun istişarelerin yapıldığını hatırlatarak, bu istişarelerin azaldığını kaydetti. Maas, Avrupa Birliği’nin (AB) ABD’ye karşı daha öz güvenli tutum sergilemesini isteyerek, “Biz Avrupalılar, Twitter’dan ertesi gün ne paylaşılacağını bekleyip yılanın önündeki tavşan gibi oturmamamız lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 12
  • Musti 180 5 yıl önce Şikayet Et
    Simdi bizim cumhurbaskanimiz almanyaya gelecek ya bence ona guvenip böyle konusuyor lar yoksa aslinda almanyayla Amerika halen daha bir baris anlasmasi imzalamadi ki zaten almanyada Amerikanin 35 tane asker noktasi bulunuyor ki almanlar amerikada gelen Özel denetimciye bile ses cikartamadi. Reis gelecekya onun icin atip tutuyorlar baska yapabilecekleri hicbirsey yok
    Cevapla
  • Almancı 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya gerçeği kabullenir de Türkiye ye karşı yine ABD ile birlikte olurlar. Fetö PKK ve deaş un patronlarının kimler olduğu nu biliyoruz...
    Cevapla
  • Ben ce 5 yıl önce Şikayet Et
    Önce Birleşmiş milletler binası avrupda da olmalı. Beyin ler ABD den kurtulmalı.
    Cevapla
  • rahmi65 5 yıl önce Şikayet Et
    almanya amerikanın sömürgesidir . bu söylemler palavra
    Cevapla
  • Çetin 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya asla abd nin esaretinden kurtulamaz, o kadar kolay değil. Türkiye Almanya ya göre daha özgür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi