İki devlet arası kritik gelişme: Darbe çağrısı!

Kolombiya’nın eski devlet başkanlarından Alvaro Uribe Velez, Venezuela ordusuna Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve hükümetine isyan etmeleri çağrısında bulundu.

İki devlet arası kritik gelişme: Darbe çağrısı!
İki devlet arası kritik gelişme: Darbe çağrısı!
GİRİŞ 26.09.2018 09:38 GÜNCELLEME 26.09.2018 09:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque'nin partisi sağcı Demokratik Merkezin lideri ve eski Devlet Başkanı Uribe, sosyal medya hesabından Venezuela'daki askerlere yaptığı darbe çağrısını yineledi. 

Uribe, "Venezuela’nın askerleri, şeffaf bir seçim yapılması için Maduro ve rejimine karşı harekete geçmeli. İnsani krizin derinleşmesini durduracak, terörizmden ve daha fazla şiddet riskinden kaçınacak yeni bir demokratik hükümet kurulmalı." ifadelerini kullandı.

 

 

Uribe, sene başında Venezuela İçişleri Bakanlığına helikopterle saldıran Oscar Perez'in güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinin ardından yaptığı açıklama da darbe çağrısında bulunmuştu. 

"Venezuela ordusu, Maduro'nun, vatandaşlarını öldürmeye devam etmesine seyirci kalmak ya da (Maduro'nun) bir kenara atılmasını sağlamak konusunda söz sahibidir." ifadelerini kullanan Uribe, geçen yıl temmuz ayında yaptığı bir konuşmada da "Umarım Venezuela silahlı kuvvetleri, Maduro'yu kenara çekilmeye zorlar." sözlerini sarf etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Kolombiyanin kukla hukumeti kan emici abd ile yilardir uyusturucu ticareti yapip abd hukumeti kend halkini zehirliyor.Afganistanda ayni oyuunlar,dunyanin en ileri buyuk ilac sirketleri yahudilerin elinde,bunlar ileri gelen uyusturucu imalat edilen devletlerden ayrilmaz kolay.
    Cevapla
  • Asena 5 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi bir coni ajanı ve kapı köpeğisin. abd şeytanı seni iyi eğitmiş. it ürer maduro'm yoluna devam eder. it ürmeye devam etsin, bizden de maduro'ya selam olsun.
    Cevapla
  • darbecilik 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda devlet yöneten, ağızlarından demokrasi salatasını düşürmeyen adamlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı