Savaş çıkaracak hamle! Darbe çağrısı

Eski Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe Velez, "Venezuela'nın askerleri, şeffaf bir seçim yapılması için Maduro ve rejimine karşı harekete geçmeli." dedi.

Savaş çıkaracak hamle! Darbe çağrısı
Savaş çıkaracak hamle! Darbe çağrısı
GİRİŞ 26.09.2018 10:30 GÜNCELLEME 26.09.2018 10:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kolombiya’nın eski devlet başkanlarından Alvaro Uribe Velez, Venezuela ordusuna Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve hükümetine isyan etmeleri çağrısında bulundu.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque'nin partisi sağcı Demokratik Merkezin lideri ve eski Devlet Başkanı Uribe, sosyal medya hesabından Venezuela'daki askerlere yaptığı darbe çağrısını yineledi.

Uribe, "Venezuela’nın askerleri, şeffaf bir seçim yapılması için Maduro ve rejimine karşı harekete geçmeli. İnsani krizin derinleşmesini durduracak, terörizmden ve daha fazla şiddet riskinden kaçınacak yeni bir demokratik hükümet kurulmalı." ifadelerini kullandı.

Uribe, sene başında Venezuela İçişleri Bakanlığına helikopterle saldıran Oscar Perez'in güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinin ardından yaptığı açıklama da darbe çağrısında bulunmuştu.

"Venezuela ordusu, Maduro'nun, vatandaşlarını öldürmeye devam etmesine seyirci kalmak ya da (Maduro'nun) bir kenara atılmasını sağlamak konusunda söz sahibidir." ifadelerini kullanan Uribe, geçen yıl temmuz ayında yaptığı bir konuşmada da "Umarım Venezuela silahlı kuvvetleri, Maduro'yu kenara çekilmeye zorlar." sözlerini sarf etmişti.

YORUMLAR 1
  • ibo 5 yıl önce Şikayet Et
    bundan daha da ne acık olabılır kı nicolas acılle ordudakı ust sevıyedekı rutbelılerı derhal degıstırmelı yoksa sonu mısırda mursı gıbı olucak nasıl ordunun basında abd nın adamı sisi vardı onu baskan yaptılar aynı oyun aynı seneryo derhal acılle orduyu temızlemelı tamamen kendı guvendıgı adamları koymalı fetö denılen orgutun admaları da orda acılle ıdam cıkarıb hınsını asmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!