Suudi Arabistan'dan 'İdlib' açıklaması!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Rusya ve Türkiye'nin İdlib mutabakatını 'harika' diye niteledi. Suudi bakan anlaşmanın 'olumlu bir gelişme' olduğunu kaydetti.

Suudi Arabistan'dan 'İdlib' açıklaması!
Suudi Arabistan'dan 'İdlib' açıklaması!
GİRİŞ 27.09.2018 10:53 GÜNCELLEME 27.09.2018 11:36
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

'Suudi Arabistan'ın İdlib konusunda yapılan anlaşmayı nasıl değerlendirdiği' sorusuna yanıt veren el Cubeyr "Harika, harika" yanıtını verdi.

Geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Soçi'de görüşmüş ve İdlib'de 15 Ekim itibarıyla silahlardan arındırılmış bölge kurulması konusunda anlaşmaya vararak, 'İdlib Gerginliğin Azaltılması Bölgesindeki Durumun İstikrara Kavuşturulmasına İlişkin Mutabakat' belgesini imzalamıştı.

 

 

'OLUMLU BİR GELİŞME'

Cubeyr açıklamasında İdlib çevresindeki sorunun müzakereler yoluyla çözülmesini umduğunu da söyledi. Cubeyr "Çatışmaların arttığı bir durumdan kaçınmak her zaman için olumlu bir adım. Bu konunun müzakereler yoluyla çözülmesini umuyoruz. Bence bu olumlu bir gelişme" diye konuştu.

Suudi bakan Suriye'de Rus İl-20 uçağının düşürülmesi sonrası Moskova'nın Suriye'ye S-300 hava savunma sistemi gönderme kararı alması konusunda Riyad'ın tutumunun ne olduğuyla ilgili soruya ise yanıt vermekten kaçındı. 

YORUMLAR 16
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Söze gelince her şey tamam sen Sudi arabistan ne yaptın suriye deki din kardeşlerin için söylesene sadece Türkiye diblomasiyle barışla çözülsun diye gece gündüz türk bakanlar reisimiz uğraştı askerimiz oradaki masum çocuk kadın erkek hepsine sahip çıktı korudu siz yatagınızdan kalıp bu gün Allah rızası için suriyeye Filistine bir çare bir fayda nasıl yaparız diye düşündünüzmü düşünseniz keyfinizmi bozulur kalkıp bir. İşe yarayın ne olur neyiniz eksilir
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz ancak adınıza müslüman diyerek böyle yorumlar yapar değerlendirirsiniz. Ancak israilin dediği kadar konuşursunuz.
    Cevapla
  • 04-65 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin köpek i
    Cevapla
  • h ak 5 yıl önce Şikayet Et
    abd,tesekkur edince akli başına geldi
    Cevapla
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen teşekkür edesin diye yapmadık yalaka amerikan uşağı mazlum müslüman kanı akmasın istedik...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler