NATO'dan dev hamle! Böylesi görülmedi

Rusya'nın kısa bir süre önce yaklaşık 300 bin asker ile düzenlediği tarihinin en büyük askeri tatbikatının ardından NATO’dan karşı hamle geliyor.

NATO'dan dev hamle! Böylesi görülmedi
NATO'dan dev hamle! Böylesi görülmedi
GİRİŞ 28.09.2018 15:45 GÜNCELLEME 28.09.2018 15:45
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Alman Spiegel Online haber sitesine göre NATO da en büyük tatbikatlarından biriyle karşılık vermeye hazırlanıyor.

Spiegel, ''Rusya’nın yaklaşık 300 bin askerin katıldığı tatbikatının ardından, şimdi de NATO vahim senaryo için kendisini sınıyor. Bu, NATO'nun on yıllardır düzenlediği en büyük tatbikat olacak, sadece Almanya bile 10 bin asker gönderiyor'' ifadesini kullandı. 

 




Norveç'teki Rusya benzeri soğuk hava koşulları ve yoğun yağışın, tatbikata katılan birliklere ilave bir zorluk yaratması bekleniyor. 

Uluslararası basında, kapsamlı tatbikatın Rusya tehdidine karşı olduğu yorumu yapılsa da, bir NATO sözcüsü, tatbikatın herhangi bir ülkeye yönelik olmadığını ifade etti. Sözcü, NATO birliklerinin 'hayali bir düşmana' karşı bir silahlı mücadeleyi canlandıracağını ifade etti. 

NATO, Kırım’ın Rusya tarafından ilhakı ve Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya’nın yaşadığı Rusya endişesi nedeniyle son yıllarda askeri tatbikatlarını önemli ölçüde arttırdı. 

YORUMLAR 49
  • Gavur düşmanı 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayali düşmanmışşş. dost görünen düşmanlar topluluğu.. sadece kendi çıkarlarını korumak için bizi yıllarca sömürdüler. bunların tabikatına asker filan vermeyelim. kendileri çalsın kendileri oynasın...
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika olmasa NATO cüceler clubü olur Amerika da rusya ile kesinlikle savasmaz basina ne gelecegini bilir bigüne kadar NATO hic bir barisa katkisi olmamistir darbe pesinde kosan yuta bildigi devletlerin icine girip ortaligi karistirip sonrada cignemeden yutar NATO nun cani cehenneme
    Cevapla
  • terzi 5 yıl önce Şikayet Et
    yaratmak allaha mahsustur
    Cevapla
  • Wanted 5 yıl önce Şikayet Et
    yasli avrupanin askerimi varki tatbikat yapacaklar kendiniz calin kendiniz oynayin cokta tin
    Cevapla
  • Serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizden kaç kişi katılıyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi