Göçmen karşıtı Macaristan: Avrupa'yı tanıyamayız!

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa'nın demografik sorununun her geçen gün arttığını ve göç dolayısıyla yakın zamanda Avrupa'nın demografik yapısının ciddi şekilde değişeceğini söyledi.

Göçmen karşıtı Macaristan: Avrupa'yı tanıyamayız!
Göçmen karşıtı Macaristan: Avrupa'yı tanıyamayız!
GİRİŞ 28.09.2018 16:18 GÜNCELLEME 28.09.2018 16:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Göçmen karşıtı duruşuyla bilinen Başbakan Orban, Macaristan devlet radyosu Kossuth Radio'daki haftalık konuşmasında, Avrupa'nın demografik yapısına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Orban, Avrupa'daki demografik sorunun Afrika'dan ve Asya'dan göçmen transferiyle çözülmeye çalışıldığını ama kendilerinin buna karşı çıktığını söyledi.

 

 

Orban, ''Her geçen gün daha az Avrupalı insan doğuyor ve daha fazla yabancı buraya geliyor. Bu bizim kültürümüzü değiştirecek ve bir iki yıl içinde kendi köylerimizi, şehirlerimizi, ülkelerimizi ve kıtamızı tanıyamayacağız.'' diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Komisyonunda göçü destekleyenlerin çoğunlukta olduğunu iddia eden Orban, Avrupa'da, göç taraftarı ve karşıtı milletvekillerinin savaşının devam ettiğini ve gelecek yıl mayıs ayında düzenlenecek AP seçimlerinde Avrupa politikasının değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Orban, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos'un, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmelerinde katıldığı bir panelde, AB üyesi ülkelere, mültecilerin dağıtılması için verdikleri sözleri yerine getirmeleri çağrısında bulunmasına da tepki gösterdi.

Avramopulos'un açıklamalarının tüm AB üyesi ülkeleri temsil etmediğini, bu yüzden AB adına açıklama yapmaktan kaçınması gerektiğini savunan Orban, ''Göçmen Komiseri bu konuda hiç kimse tarafından yetkilendirilmedi.'' dedi.

Orban ayrıca AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin de mayıs ayında görevinden ayrılmasını umduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Yahya 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Almanya kadar zengin değiller onun da etkisi var
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem ki çok yabancilar,diger avrupaliyi kariştirma, macaristane geliyor! O zaman bu mültecilerle beraber olmak istiyen,hanimlar dan dogacak olan çocuklar vasitasiyla nüfus gerilemesini önlemek mümkün olabilir.
    Cevapla
  • Gerçekler 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya milletlerini sömürüp köleniz yaparken güzeldi ama, sizin ülkenize gelince sorun mu oldular.
    Cevapla
  • ugur btn 5 yıl önce Şikayet Et
    Düne kadar kominizmin altında inleyenlerden inciler.
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Hah hah hah. Bencil sömürgen sinsi Avrupa yok olsun. Gelsin insancıl mübarek belki de müslüman Avrupa.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor