İdlib'de sesler yükseliyor: Türkiye idare etsin!

Suriye'nin kuzeybatısında büyük bölümü Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolündeki İdlib ilinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerine karşı 4 hafta önce başlayan gösteriler devam ediyor.

İdlib'de sesler yükseliyor: Türkiye idare etsin!
İdlib'de sesler yükseliyor: Türkiye idare etsin!
GİRİŞ 29.09.2018 09:26 GÜNCELLEME 29.09.2018 09:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kentin birçok bölgesinde yaklaşık yüz noktada yapılan gösterilere on binlerce sivil katıldı. Suriyeliler, Esed rejiminin cezaevlerinde alıkoyduğu 500 bin tutuklunun serbest bırakılmasını istedi. Cuma namazının ardından biraraya gelen göstericiler, "Tutuklulara özgürlük", "Tutuklular dosya değildir, davadır", "Esed hapsindeki babamı istiyorum" yazan Arapça, İngilizce ve Türkçe dövizlerle yürüdü.

TEK SUÇLARI ESED'E KARŞI OLMAK

 

 

Mitinge katılanlardan Muhammed Vakkas, "Garantör ülkelerden ve kardeşimiz Türkiye hükümetinden tutukluların serbest bırakılması için üzerlerine düşeni yapmasını istiyoruz" derken Rami Kızze de "Bu gösterilerle kardeş Türk hükümetine ve Birleşmiş Milletler'e tutuklularla ilgili alınan kararları hayata geçirmeye davet mesajı veriyoruz" dedi.

Kızze, rejimin olası operasyonuna karşı Türkiye’nin aldığı önleyici kararların takdir edici olduğunu, ekonomik hayatın canlandığını ve halkın rahat hissetmeye başladığını belirtti.

Gösterilere katılan ve babası alıkonulmuş Muhammed Şavirdi ise, "Kardeşimiz Türkiye hükümetinden Esed rejiminin sürekli tehdit ettiği kimyasal silah saldırısından bizi korumak için gözlem noktalarının artırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’ya seslenen Şavirdi, "Esed cezaevinde alıkonulanlar suçtan dolayı tutuklanmadı. Onların tek suçları Esed'e karşı fikir beyan etmeleri" diye konuştu.

İDARE TÜRKİYE'DE OLMALI

İdlib’de idari işlerin Türkiye denetiminde olmasını isteyen Salah Kojo, "Esed’e karşı barışçıl gösterilere çıkan masum halk değil, savaş suçu işleyen Esed rejimi ile partnerleri parmaklıkların ardında olmalı" değerlendirmesini yaptı.

Diğer gösterici Muhammed Ammuri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek Esed’in olası saldırısını durdurabildiği için mutlu olduklarını belirterek, 2011'de tutuklananların serbest bırakılması için gereken adımların atılması çağrısı yaptı.

Garantör ülkelerin teknik heyetlerinin konu üzerinde görüşmeleri sürüyor. Suriyeli muhalif kaynaklara göre rejim, cezaevlerinde en az 500 bin kişiyi alıkoyuyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 5
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet için en iyi mücadele silahsiz mücadele idare makami kimsenin tapulu mali degil herkesin gücü miktarinda tasarruf hakki vardir.zaten esatin meşru olmadiginin kaniti gosteri yapanlara kursun sikmasiydi.eline silah alip devleti bölmeye çalışanlara zaten müdahale edilir ama gosteriye izin bermeyip üstüne haklarini haspedip kurşun sikarsan eline silah alirsa buna meşru müdafa denir.
    Cevapla
  • Milli kürt 5 yıl önce Şikayet Et
    Biran önce referandum yapılıp idlip i Ruslar Kırım gibi nasıl ilhak ettiyse bizde yapalım Hatay mevzilerini daha geniş ve düz araziye yayalım
    Cevapla
  • Turk 5 yıl önce Şikayet Et
    Sartlar onu gösteriyor ama birakmazlar.butun devletler arazi parsellemis gibi yer tutumus.
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler türk halkına güveniyolar sadece Türkiye suriyede olsun istiyorlar biliyolarki. Savaşın başından beri türkler hep yardım etmiş onları hem esedden hem pkkdan korumuştur karşılık beklemeden bu uğurda can vermiş. Türk halkı canını malını yiyeceğini giyeceğini vermiştir karşılık beklemeden
    Cevapla
  • T.C. 5 yıl önce Şikayet Et
    Her firavunun bir musa 'si vardır elhamdulillah :))) herşey yoluna girecektir zamanla
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...