Rusya'dan İsrail'e sert uyarı!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Suriye'den tehdit iddialarına karşı saldırı planları konusunda İsrail’i uyarıyoruz" dedi.

Rusya'dan İsrail'e sert uyarı!
Rusya'dan İsrail'e sert uyarı!
GİRİŞ 29.09.2018 13:43 GÜNCELLEME 29.09.2018 13:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler’de (BM) gerçekleşen toplantı ve sonrasında yaptığı ikili görüşmelere dair açıklamada bulundu. Lavrov’un hedefinde Amerika, İsrail ve Batılı ülkeler vardı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Akdeniz’de düşen Rus uçağının sorumlusu olarak gösterilen İsrail’i, Filistin ve Lübnan konularında sert bir şekilde uyardı. Birleşmiş Milletler’in 73. oturumu ile ilgili görüş beyan eden Lavrov, Rusya adına önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. 

 

 

LAVROV İSRAİL'İ SERT BİR DİLLE UYARDI

İsrail Devlet Başkanı Benyamin Netenyahu’nun İsrail’in Irak, Suriye ve Lübnan’da faaliyetlerini sürdüreceği açıklamasını değerlendiren Lavrov, "Beyrut havaalanı çevresinde, Suriye’de veya Irak’ta güdümlü füzelerin İsrail'e karşı kullanılacağına dair söylemler ve buna karşı İsrail’in bu tehdit iddialarına karşı saldırı planları konusunda İsrail'i uyarıyoruz. Bu girişim, BM güvenlik konseyi kararlarının açık ihlali olur. Uluslararası hukukun çiğnenmesine şiddetle karşı çıkacağız. Bu konuda muhataplarını BM güvenlik konseyi kararlarına uyması konusunda uyarıyoruz" diyerek sert bir şekilde İsrail’i uyardı. 

''İRAN'A KARŞI ULUSLARARASI İTTİFAK VAR''

Lavrov, "Tahran’a karşı Orta Doğu’da stratejik bir ittifakın oluşturulduğunu duyuyoruz. Suriye, Irak ve Yemen’de istikrarsızlığa yol açtılar. Onlara göre şimdi sıra İran’da. Geçmişi güçlü bir tarihe ve önemli bir nüfusa dayanan İran’ın kafese sıkıştırılamayacağını düşünüyorum. Muhtemelen bazı durumlarda tarafların masaya oturması gerekecektir. İran’a karşı uygulanan olumsuz tavırlar, bölgede istikrarsızlığa sebep olmaktadır. Çok uzun süredir savunduğumuz gibi İran’ın da katıldığı bir platformda bir araya gelmeliyiz. Körfez ülkeleri, İran, Arap Devletleri Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler, ABD, AB, Rusya ve Çin gibi taraflar bir araya gelerek bu sorunu görüşmeli" ifadelerini kaydetti. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • emre 5 yıl önce Şikayet Et
    boş laflar...5 sene Suriye de öldürmekten bir şey yok, Ukayna ve Kırım da ölüm, şimdi de Kosova Sırbistan karışmış....barış için ölüm bir politika ne farkın var Amerikadan
    Cevapla
  • Ben ce öyle 5 yıl önce Şikayet Et
    Ve sessiz bekleyiş .
    Cevapla
  • Asill 5 yıl önce Şikayet Et
    Anca gürlüyorlar hiç yağan yok.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    konu israil olunca kimse birşey yapamıyor.hepsi fasafiso
    Cevapla
  • cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    rusya ile itrail bi kapışsa ne güzel olur..
    Cevapla
  • uzman 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile ABD demek istedin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar