ABD'den korkunç plan! Harekete geçiyorlar

Suriye’deki gelişmelere ilişkin değerlendirme yapan istihbarat birimleri, ABD’nin son dönemde PKK-PYD’ye gönderdiği silahlara gerekçe yaratmak için DEAŞ unsurlarının canlandırılacağı yorumu yapıyor.

ABD'den korkunç plan! Harekete geçiyorlar
ABD'den korkunç plan! Harekete geçiyorlar
GİRİŞ 30.09.2018 07:39 GÜNCELLEME 30.09.2018 07:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İdlib’de kesin çözüm için farklı ülke istihbaratlarının terörist gruplardan desteğini çekmesi gerektiği belirtiliyor. İstihbarat birimleri, Suriye'deki gelişmelere İdlib ve Menbiç bağlamında, kısa ve orta vadeli gelişmeler açısından bakıyor. Hükümet üyelerine ulaştırılan bilgilere göre İdlib’de varılan anlaşma kısa süreli sonuç verebilir. Kalıcı çözüm için farklı gelişmelerin yaşanması gerekiyor.

İDLİB’DE DURUM

 

 

Buna göre, Türkiye’nin attığı adımın kalıcı olabilmesi için taraf ülkelerin istihbaratlarıyla anlaşmaya varılması gerekecek. Çünkü teşkilatlar, terörist gruplardan biriyle iş yapıyor. Bu desteklerin çekilip o terörist grupların temizlenmeleri gerekiyor.

TERÖRİST GRUPLAR

İdlib’de 15 bin civarında terörist olduğu iddia ediliyor. Bunlardan 4-5 bini Rusya’nın üzerinde ısrarla durduğu Çeçen kökenliler, 3 bini Çinlileri rahatsız eden Uygur Türkleri olduğu, Türkiye ve diğer ülkelerden gelenlerin az olduğu öne sürülüyor.

İstihbarat raporlarında, İdlib’in iki kez bombalanmasından sonraki göç hareketliliği üzerine Türkiye, iki bölgede önlem aldı. Sınırın ötesinde tutulan sivil grupların ihtiyaçları da Türkiye’den giden yardımlarla sağlanıyor. Türkiye’nin bu kez, göçmenleri sınırdan içeri almamakta kararlı olduğu ifade ediliyor. 

MENBİÇ’TEKİ İLİŞKİ

İstihbarat birimlerine göre, ABD'nin PKK-PYD ile kurduğu yeni ilişki biçimi en sıkıntılı konu. ABD'nin, PKK unsurlarını silahlandırmayı ve verdiği desteği makul göstermek için DEAŞ unsurlarının bölgede yeniden canlandırılabileceği iddia ediliyor.

Böylece yapılan silah yardımlarına gerekçe oluşturulacağı öne sürülüyor. Menbiç’te ABD ile kurulan ilişkinin yürümediği, PKK ve PYD ile ABD’nin ilişkisinin son dönemde geldiği nokta nedeniyle, ortak hareketin amacına ulaşamayacağı belirtiliyor.

YORUMLAR 9
  • Şevket Hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    geber turump
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Çeçen ve Uygurları Kuzey Irak'a yerleştirelim. Ailelerini de getirsinler. Iraklı sünni Araplar da bu bölgeye yerleştirilsin. Bölücü terör örgütünün savaşma motivasyonu kırılır. Çünkü onların terör yapmasındaki esas sâik Türk düşmanlığıdır. Arada başka topluluklar olunca çözülürler.
    Cevapla
  • mhp-akp 5 yıl önce Şikayet Et
    pkk-pyd ile abd anlasirsa türkiye neden cecen ve uygurlularla anlasamasin . iki yolu var ya öso baglanirlar yada ölürler. Vay benim türk boylarim ne hale düsdük . Allah yar ve yardimcimiz olsun: AMIN
    Cevapla
  • Osmanli 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye kaçsalar korkak ve hain oluyorlar Idlibte islami grublara katlincada terrorist oluyorlar. Gidib katil esad orsununa mı katilsinlar suriler
    Cevapla
  • Hocam 5 yıl önce Şikayet Et
    Çeçenler’i öso ya bağlamak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki