Türkiye'den çok sert Gazze açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı: "İsrail güvenlik güçlerinin Gazze'de masum sivillere yönelik aşırı ve orantısız güç kullanımını şiddetle kınıyoruz"

Türkiye'den çok sert Gazze açıklaması!
Türkiye'den çok sert Gazze açıklaması!
GİRİŞ 30.09.2018 20:33 GÜNCELLEME 30.09.2018 21:38
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığınca, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze'de masum sivillere yönelik aşırı ve orantısız güç kullanımı şiddetle kınandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail güvenlik güçlerinin Gazze'de barışçı gösteri hakkını kullanan masum sivillere yönelik gerçekleştirdiği ve 7 kişinin ölümüne, 500’ü aşkın Filistinlinin yaralanmasına neden olan aşırı ve orantısız güç kullanımını şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

"İsrail'in işgal altındaki topraklarda Filistinlilere yönelik güç kullanımını fütursuzca sürdürmesi Filistinli sivil halka koruma sağlanmasına ilişkin BM Genel Kurulu kararının uygulanmasının önemini bir kez daha ortaya koymuştur." değerlendirmesi yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

TÜRKİYE FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

"Uluslararası toplumun sorumluluk sahibi tüm üyelerini İsrail güvenlik güçlerinin işlediği suçların faillerinin hesap vermesinin sağlanması ve gelecekte bu tür saldırıların tekerrürünün engellenmesi hususunda ısrarcı olmaya davet ediyoruz. Türkiye, bu konunun uluslararası platformlarda takipçisi olmaya ve Filistin Devleti'nin ve halkının yanında durmaya devam edecektir."

YORUMLAR 19
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende kınıyorum ama bişey olmuyor. Ama kabahat Filistin'in... Dışarıdan gelen mücahidi kabul etmiyor. Tamam vahabi Arapları kabul etme ama Sünni müslümanları kabul et. Mesela kapıları açsa Türkiye'den çok mücahid gider ama açmıyor Filistin. Ben çok denedim mısırdan ama Filistin kabul etmedi. Bu ara özel harekatciydim yaşım 45... Kabul etmediler. Kendileri kaybeder.
    Cevapla
  • bırkısı 5 yıl önce Şikayet Et
    turkıye el atmadan bu ıs duzelmez siz yıne hazır olun
    Cevapla
  • Kemal a. 5 yıl önce Şikayet Et
    Al benden de bi okadar Mısır'da ezber üniversitesinde okurken Filistin e gittim. Dedim kalayım burada askerliğimi komando olarak Türkiye'de yaptım yığınla eğitim yığınla girdiğim çatışma var dedim kabul etmediler... Bize para lazım diyorlar. Şimdide düştükleri halı görüyoruz...
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    filistin direniş hareketleri olan hamas el fetih ve filistin halk kurtuluş örgütlerine sadece iran ve suriye devletleri yardım ediyor. bizim israil ile olan askeri diplomatik ekonomik ilşkilerimiz her geçen zaman kat kat artıyor. maalesef gerçekler böyle.
    Cevapla
  • Ayvaclk Dereköy BG 5 yıl önce Şikayet Et
    YlLLardlr klnlyoruz,klnamak bişey ifade etmez.Hareket gerek hareket.ABD yahudileri naslL Suriyede teröristlere silâh veriyorsa ,bizde Filistinlileri eytelim ve tank top silâh verelim.Ozaman görelim,er meydanlnda kimler savaşçi.Ey yahudiler sonunuz yaklaştl,ne yapsanls boş,kaçacak yer arayacakslnlz,vakit gittikçe daraLlyor.Ne Sisi kurtarabilecek sizi nede satlmlş Sud prenleri.Adam olmassanlz başlnlza gelecek belà ALLAHTAN. Hitlerin yaptlklarl hiç
    Cevapla
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahın gazabı israilin üstüne olsun amin inşallah
    Cevapla
  • Haso 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz kinamaya devam edelim elimizde evraklar tapular var filistin hala turkiyenin adamlara sahip cikmali yoksa ne filistin ne baska bir sey kalir orada biz de hala kinariz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu