Rusya'yı açık açık tehdit etti!

Enerji kaynaklarının sevkiyatı konusunda Rusya ve İran’ı sıkıştırmak isteyen ABD’nin Rusya ve İran’ın piyasadaki yerini almak için askeri seçenekleri de gündeme aldığı belirtildi.

Rusya'yı açık açık tehdit etti!
Rusya'yı açık açık tehdit etti!
GİRİŞ 01.10.2018 09:33 GÜNCELLEME 01.10.2018 09:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, Rusya’nın enerji kaynaklarını Ortadoğu ülkelerine ulaştırmasına engel olmak için deniz ablukasını organize edebileceklerini belirtti.

Washington Examiner’in haberine göre Pittsburgh’taki bir konuşma sırasında, “Donanmamız sayesinde, deniz yollarının açık kalmasını garanti edebiliriz ve gerekirse, Rus enerji kaynaklarının piyasaya ulaşmaması için onları kapatabiliriz” ifadesini kullandı.

PİYASADAKİ YERLERİNİ ALABİLİRİZ

Rus ekonomisinin tek gelir kaynağının enerji kaynakları olduğunu iddia eden Zinke, “Moskova, Ortadoğu’da böyle aktif bir politika izliyor, çünkü Avrupa’ya olduğu gibi oraya da petrol ve doğalgazını satmak istiyor” şeklinde konuştu. İran’ın bulunduğu durumun da Rusya’dan farklı olmadığını belirten Bakan Zinke, bu sorunları çözmek için iki seçeneğin olduğunu vurgulayarak, “Tercih edemeyeceğim askeri seçenek var. Ekonomik seçenek de var. Onlara baskı yapıp, enerji piyasasındaki yerlerini alabiliriz. Bunu yapacak güçteyiz, çünkü ABD dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz üreticisi” sözlerine yer verdi.

RUS DENİZALTILARA KARŞI BARİYER

Diğer yandan ABD’nin müttefiki İngiltere de Rusya’ya yönelik tedbirlerini arttırmaya başladı. Savunma Bakanı Gavin Williamson, yeni Arktik strateji kapsamında, Norveç’e 800 deniz piyade ve özel kuvvet askeri göndereceklerini açıkladı. Rus denizaltılarını izlemek için P-8 Poseidon uçaklarından yararlanılacak. Williamson, “Rus denizaltılarının, soğuk savaş yıllarındakine çok yakın düzeyde olan etkinliğini gözlemliyoruz. Buna tepki vermeye başlamamız doğru olur” açıklamasında bulundu.

Norveç’e gönderilen İngiliz askerler, bu ülkenin askerleri ile ABD ve Hollandalı deniz piyadeleriyle birlikte hareket edecek.

DOLARDAN VAZGEÇERSEK ABD ZAYIFLAR

ABD’nin ekonomik yaptırımlarına karşı arayış içinde olan Rusya’nın ise dolara karşı savaş açması gündemdeki yerini koruyor. Dolar üzerinden alışveriş yapmaktan vazgeçilirse ABD’nin zayıflayacağını belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, açıklamada “Dolar üzerinde çok fazla bağımlı olmamak için hesaplamalarda ulusal para birimlerinin kullanılması uzun süredir uygulanmakta olan bir fikir, diğer ülkelerle ve Çin’le ilişkilerimizde uygulanıyor” dedi. “ABD, küresel para ve finans sisteminde dolar konumunu kötüye kullanmaya başladığı anda, elbette, geleceğini önemseyen tüm ülkeler, bu bağımlılığı önlemek için yollar aramaya başladılar” diyen Lavrov, sürecin devam etmesi halinde ABD’nin zayıflayacağı ve etkisini kıracağı görüşünde.

YORUMLAR 1
  • Ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Alçaklıkta son nokta olsa gerek. Toplumların milli imkanlarını petrol maden v.s. engellerken onlar insanların bir birlerini öldürmeleri için önce fitne sonra silah satıyor......Vayyyy beeeee......!!!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir