Fransa karıştı! Macron'dan olay görüntüler

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülke gündemine bomba gibi düşen görüntüleri nedeniyle zor günler yaşıyor. Geçen yıl Irma ve Maria kasırgalarıyla yerle bir olan Karayip adası Saint Martin'e giden Macron'u üstü çıplak işçiler karşıladı. Birinin el hareketi yapması ve Macron karşısında üstsüz olması sosyal medyayı karıştırdı

GİRİŞ 01.10.2018 11:49 GÜNCELLEME 01.10.2018 12:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Diplomasi ve devlet geleneğinin üst seviyede olduğu Fransa, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Saint Martin Adası’ndaki temaslarını konuşuyor. Geçen yıl Maria ve Irma kasırgaları ile resmen yerle bir olan Saint Martin’e giden Macron’un görüntüleri tartışma yarattı.

Macron, bölgeyi teftiş ederken bölgede bulunan yetkililer ve işçilerle bir araya geldi. Çekilen fotoğraflarda işçilerin üstsüz olması Fransa’da tartışma yarattı. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, "Cumhurbaşkanının karşısına bu şekilde çıkılması kabul edilemez. Macron bu görevi saygın bir şekilde yapamayacak mı" ve "Diplomasi yerlerde. Gururumuz yok sayılıyor. Cumhurbaşkanının ceketi Macron’a büyük gelmiş" gibi yorumlarını yaptı.

 

 

Öte yandan çekilen fotoğraflardan birinde Macron’un yanındaki kişilerden birinin el hareketi yapması krizi büyüttü. Fransa basını bu fotoğrafı sert bir dille eleştirirken, Macron’un böyle bir kareye izin vermemesi gerektiğini yazdı. Çok sayıda Fransız da Macron’un böyle bir karede yer almasının uygunsuz olduğunu belirtti. Fransız siyasetçiler de Macron’u topa tuttu. Fransa’nın aşırı sağcı partisi Ulusal Cephe’nin lideri Marine Le Pen sosyal medya üzerinde çekilen fotoğrafı paylaştı ve "Kelimeler yaşadığımız öfkeyi anlatamıyor. Fransa kesinlikle bunu hak etmiyor. Bu affedilebilir bir şey değil" dedi.

YORUMLAR 6
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Fanatiklerinin Müstekbir kibri incinmiş. Eleştirenlere gitsen aynı hareketleri yapacak kültürde ahlakta. Zaten sömürgelerinde de kendi emperyalist etkileri sonucu kendi pop kültürlerini oluşturmuşlar. Halk düzeysizliği ile elitlerinin arası epey açılacak. Hoş elitlerinin de ahlaksızlığını okuyoruz da elitler bunu kibarca örtmeyi dil ile hal hareket ile örtmeyi becermiş. Diplomasi dillerinde de gözüküyor bu zaten.
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Tipik o insanlarin aileleri daha cogu siyahi insanlarda kultur felan yok. Inanin bazen hayvandan farkli ve daha asagilik hareket ediyorlad. Afrika insanlari icin demiyorum. Amerika kitasinda karayiplerin orda eski kole zencileri kucuk adalara yerlestirip ulke yapmkslar ancak insanliklari yok
    Cevapla
  • kale 5 yıl önce Şikayet Et
    macron yoksa
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu baskanin da carpik iliskileri var yavv bunlar hep sapik
    Cevapla
  • insanoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    e kişi fıtratına uygun davranırmış zaten. elindeki makron zaten neidiğü belirsiz bir kişilik bozuntusu Yani ne yaparsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'