Rusya'dan yeni hamle: Bu başlangıç, dahası gelecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Verşinin, Rusya’nın Suriye’ye gönderdiği S-300 sistemlerinin daha iyi düzeyde hava savunması sağlayacağını, bunun ardından başka adımların da atılacağını ifade etti.

GİRİŞ 04.10.2018 11:03 GÜNCELLEME 04.10.2018 11:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail F-16'larının Suriye'de 15 mürettebatlı Rus İl-20 uçağının düşürülmesine neden olduğu suçlamasıyla Rusya, Suriye'deki Rus askerlerinin güvenliğini arttırmak için S-300 sevkiyatı gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Verşinin "S-300 uçaksavar füze sistemlerinin kurulumu tamamlandı. Bu niteliksel olarak yeni bir hava savunma düzeyi sağladı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun açıkladığı diğer adımlar da atılacak" dedi.

 

 

S-300'LER DÜN GECE SURİYE'YE İNDİ

Şoygu, Rus uçağının düşmesinin ardından S-300 ve başka teçhizatların Suriye'ye gönderileceğini açıklamıştı. Hava savunma sistemleri ise dün gece Suriye'ye inmişti.

İSRAİL'E TEPKİ

Verşinin, sevkiyatın karadaki durumu değiştirdiğini söylerken, İsrail'in S-300 sevkiyatından duyduğu memnuniyetsizliğe de değindi.

Verşinin "İsrailli meslektaşlarımızın bölgedeki eylemleri konusunda aklıselim davranmasını umuyoruz. Terörle mücadelenin elbette gerekli olduğunu düşünüyoruz, ancak bu arada Suriye'nin terörle mücadele ile ilgili olmayan hesapları görme alanı haline gelmemesi önemli" dedi.

"BİR KEZ DAHA İNCELEMELERİNİ UMUYORUZ"

Verşinin, Rusya’nın İsrail’le genel anlamda iyi ilişkilere sahip olduğunu ve İl-20 uçağına olanlarla ilgili verileri bir kez daha inceleyip çıkarım yapmalarını umduklarını ifade etti.

"İLETİŞİM KANALI HALA AÇIK"

Verşinin, ayrıca İsrail’le İl-20 faciasına rağmen kazaları önlemeye yönelik iletişim kanalının hala olduğunu ifade etti.

Verşinin "Son zamanlarda İsrail’le kazaları önlemeye yönelik gerçekten iyi temaslarımız oldu. Bu gerekliydi. Maalesef uçağımızla ilgili trajedi gerçekleşti, ancak bu iletişim kanalı hala var" dedi.

İsrail uçakları Suriye'de İl-20 uçağını Suriye hava savunma sistemlerinin hedefi haline getirip düşürülmesine yol açmıştı. İsrail yönetimi olaydan Esed rejimi ve Hizbullah'ın sorumlu olduğunu iddia etmişti.

YORUMLAR 6
  • HAMDİ KARATAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya İsrail den hesap sormalı bence.
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyüktür ve Allah sevdigini erken alırmış yanına
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    tabi biz bir dogar bin ölürüz bin ölür mılyon dogarız Allah yolunda Şehit olanlara dua edelim ve sözde bizde bu ülkede sonuna kadar durcagız
    Cevapla
  • Atilla Han 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar siyonist ruhbanları kudurtan gelişmeler. Rusya bölgede veya bölge dışında(Ukrayna gibi.) daha çok saldırıya maruz kalabilir. Rus muhataplara "Kuduz ruhbanlar daha çok üzerinize gelecek" uyarısı yapılabilir. Türkiye'ye ekonomik saldırı ülkemizdeki kuduz ruhbanların uzantılarını cesaretlendirmiş görünüyor. Cesaretleri kırılmalı.
    Cevapla
  • BAFRALI 5 yıl önce Şikayet Et
    neden biz s400 gelene kadar s300 eklemiyoruz savunmamıza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler