Afganistan'ı savaş alanına çeviremeyeceksiniz!

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, bazı ülkelerin Afganistan'ı savaş alanına çevirmek istediğini söyledi.

Afganistan'ı savaş alanına çeviremeyeceksiniz!
Afganistan'ı savaş alanına çeviremeyeceksiniz!
GİRİŞ 05.10.2018 16:56 GÜNCELLEME 05.10.2018 16:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ülkenin kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı basın açıklamasında, ''Kimsenin Afganistan'ı savaş meydana çevirmesine izin vermeyeceğiz.'' dedi.

Afganistan hükümetinin komşularıyla iyi ilişkiler kurmaya hazır olduğunu ifade eden Gani, bu konuda birçok adım atıldığını, çok sayıda ülkeyle ticari ve dostluk ilişkilerinin güçlendirildiğini belirtti.

Başkan Gani, son zamanlarda çıkan ''Afganistan'daki savaş özelleştirilecek'' haberlerinin asılsız olduğunun ve savaşın asla özelleştirilmeyeceğinin altını çizdi.

YOLSUZLUKLA MÜCADELE

Afganistan'da artan yolsuzlukla ciddi mücadele edilmesi gerektiğini dile getiren Gani, bu konuda da eğitimli insanların yardımına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Gani, ''Devlet olarak son zamanlarda yurt dışına ihracatımız arttı. Yakın zaman önce THY aracılığıyla açılan hava koridoru, Afgan mallarının Türkiye üzerinden Avrupa pazarlarına satışını sağladı'' diye konuştu.

Ülke olarak ayakta durabilmek için üretmek gerektiğini vurgulayan Gani, sulama, tarım ve alt yapı konularında ciddi çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    ne afkanmış ben beni bildim bileli savaşır gavurdan başını kaldıramadıkı halkı iyi insanlar yönetım zayıf bi rus bi abd Allah yardın etsin.
    Cevapla
  • Mizah 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya öldürür , ABD süründürür. ABD'yi kovun yoksa terör ve uyuşturucu işi bitmez. ABD askerleri terörü el altından destekler , uyuşturucu trafiğini yönetir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi