Sürpriz gelişme! Netanyahu açıkladı

Suriye'de düşürülen Rus uçağının ardından gerilim yaşayan iki ülkenin liderleri, kısa süre içinde buluşmaya hazırlanıyor.

Sürpriz gelişme! Netanyahu açıkladı
Sürpriz gelişme! Netanyahu açıkladı
GİRİŞ 07.10.2018 15:55 GÜNCELLEME 07.10.2018 15:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı  Vladamir Putin ile yakın bir tarihte bir araya gelmeyi kararlaştırdıklarını  söyledi. 

Netanyahu, haftalık kabine toplantısında yaptığı açıklamada, kısa süre  önce Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini  belirtti.

Rus ve İsrail ordusu arasındaki güvenlik koordinasyonun devamını  görüşmek için yakın bir zamanda bir araya gelinmesi konusunda Putin ile  anlaştıklarını ifade eden Netanyahu, görüşmenin ne zaman yapılacağına ilişkin ise  kesin bir tarih vermedi.

Netanyahu ayrıca İran'ın Suriye'de askeri varlık kurmasını engellemek  için her zaman gerekeni yapacaklarını ifade etti.

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ SONRASI İLK YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

Yakın zamanda yapılacağı belirtilen buluşma, geçen ay Suriye'de bir  Rus askeri uçağının düşürülmesi nedeniyle Tel Aviv ile Moskovaarasında yaşanan  gerginliğin ardından, iki lider arasında gerçekleşecek ilk yüz yüze görüşme  olacak.

Rus uçağının düşürülmesinin ardından Netanyahu'nun Rusya'ya ziyaret  etmeyi planladığı ancak Moskova'nın bu isteği geri çevirdiği iddia edilmişti

Rus İl-20 askeri uçağı, 17 Eylül'de, Suriye rejimine ait S-200 hava  savunma sistemi tarafından düşürülmüş ve Rusya, Lazkiye kentinde rejime ait bir  depoya hava saldırısı düzenleyen İsrail'e ait F-16 savaş uçaklarının İl-20'yi  kalkan olarak kullandığı için füzelere hedef olduğunu öne sürmüştü.

İsrail yönetimi ise Rus uçağının Beşşar Esed rejimine ait hava savunma  sistemi tarafından vurulduğunu ve olaydan Suriye rejiminin sorumlu olduğunu ileri  sürerek Rusya'nın suçlamalarını reddetmişti.

YORUMLAR 4
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    it iti ısırmıyor! !!
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Netenyahu yanlışlık olmuş bidaha olmayacak hikaye
    Cevapla
  • Zaza Bingöl 5 yıl önce Şikayet Et
    it iti isirmaz.Rus lar in ipleri yahudilerin elinde
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    siyonist it ler ne yapar eder putini kandirir ikna eder ve ayni siyonist it suriyede katliam vuruslarina devam eder gazzede yaptiklari gibi ne BM takiyorlar ne insanlik bu siyonit itrail dünya icin aids virusu gibidir sinsice yayilmakta
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!