Korkunç iddia: Putin yeni Suriye’sini buldu

İngiltere ve Rusya arasında Skripal'lerin zehirlenmesiyle başlayan gerilim sürüyor. İngiliz basını Rusya'yla ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Putin'in gözünü Libya'ya çevirdiğini yazan İngiliz basını, Rus özel birliklerinin ülkede eğitimler yaptığını öne sürdü.

Korkunç iddia: Putin yeni Suriye’sini buldu
Korkunç iddia: Putin yeni Suriye’sini buldu
GİRİŞ 09.10.2018 14:24 GÜNCELLEME 10.10.2018 10:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiliz basını, Rusya lideri Putin’in Suriye’nin ardından Libya’ya da asker ve mühimmat yığmaya başladığını yazdı. Kaddafi’nin devrilmesinin ardından büyük güç kazanan General Khalifa Haftar’la işbirliği yapıldığı belirtilirken, ülkede 2 yeni Rus üssünün açıldığı öne sürüldü.

İngiliz istihbarat servislerinin raporunda Bingazi ve Tobruk’ta olduğu ifade edilen üslerin faaliyete geçtiği, Wagner Group adlı özel askeri şirket tarafından Kalibr kruz füzeleri ve S-300’lerle donatıldığı vurgulandı.

 

 

İngiltere Başbakanı Theresa May’in Rusya’nın bu faaliyetlerinden endişe duyduğu ve istihbarat servislerinin verdiği raporlar üzerine, "Libya’nın Putin’in yeni Suriye’si olacağı" şeklinde yorumladığı ifade edildi.

İngiliz basını Putin’in bu hamlesinin, Rusya’nın Avrupa’ya karşı olan baskısını artıracağı yönünde yorumlarken, Libya üzerinden ‘mülteci koridorunu’ kontrol altına alacağı ve elindeki kozu güçlendireceği belirtildi.

YORUMLAR 5
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya savaşı yayarak batıya karşı kaybettiği uçları geri kazanma cabasında biliyorsunuz. Libya, Kırım, Kafkasya, Suriye sinir ucu idi Rusyanın nedense itilaflar da hep buralarda . Aslında bu olaylar ABD nin Rusyayı sıkıştırma çabası idi. Rusya da tedbirini alacak artık tabi kii
    Cevapla
  • Tuzlalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz yapmazsak onlar yapıyor
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır fransızlara bırakmak daha iyi mi
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    ruslar ÜS olarak girmemis olsa cok yakinda ABD itrail suroyeden sonra büyük bir ihtimalle LIBYA yi hedef alaip büyük bir kaos icin deas vs bahanesiyle libya yi yakacak ti simdi en azindan abd itrail ingiliz in önü alinmis oldu
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Ruslarda somurgecı oldu artık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak