Avrasya Parlamento Başkanları Konferansı'nda konuşan Kuveyt Parlamentosu Başkanı Merzuk El-Ğanim'den Türkiye'ye destek mesajı geldi. 'Türkiye’ye ekonomik savaş açanlar, başaramayacaksınız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir.' dedi.

Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim'in dAntalyalya'da düzenlenen Avrasya Meclis Başkanları Üçüncü Toplantısı'nda söylediği "Türkiye muz cumhuriyeti değildir" şeklindeki ifadesi ülkesinde geniş yankı buldu.

Kuveyt gazeteleri, Meclis Başkanı Ganim'in "Türkiye ekonomisini hedef alan planların başarıya ulaşamayacağı" yönündeki açıklamalarını okuyucularına ilk sayfalarından duyurdu.

"TÜRKİYE MUZ CUMHURİYETİ DEĞİLDİR"

Ülkenin önde gelen gazetelerinden "Er-Ray" haberi "Ganim: Türkiye muz cumhuriyeti değildir ve krizi aşacaktır." başlığıyla verirken, "Es-Siyase" gazetesi de "Ganim: Türkiye'ye karşı ekonomik savaş açanlar başarılı olmayacak." başlığını kullandı.

"En-Nehar" gazetesi ise haberi yine ilk sayfadan "Ganim: Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Ekonomik savaş isteyenler başarılı olamayacak." başlığıyla yayınladı.

DESTEK MESAJI

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın ev sahipliğinde dün Antalya'da düzenlenen Avrasya Meclis Başkanları Üçüncü Toplantısı'nda konuşan Kuveyt Meclis Başkanı Ganim, "Alenen Türkiye'yi hedef almaktan bahseden ve Türkiye'ye belirli şartları dayatmak isteyenler var. Türkiye'ye karşı ekonomik savaş müjdesi verenlere, mali çöküş yaşamasını arzulayanlara şunu söylüyoruz: Başaramayacaksınız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir." ifadelerini kullanmıştı.

Ganim ayrıca Türk yönetimi ve halkının karşılaştıkları tüm ekonomik sorunları aşabileceğini dile getirmişti.

Yorumlar 25 Yorum Var
  • Ahmet 12.10.2018 21:42
    Tamda lafi gesigine koymus. Hakkatende baskası soyleyince bi garip oldum.
  • İnanan 11.10.2018 19:45
    Dış ülkeler bizi güçlü görüyor.Biz bazı devletlerin gözünde abileri yardım isteyecekleri ileri bir ülke olarak görüyorlar. Bizde savunmada bilim ve teknoloji de çok ileri olmak zorundayız.
  • saydemir 11.10.2018 19:28
    Müslümanım diyen safını belli etmeli,helal olsun
  • Mustafadeveci 11.10.2018 17:45
    Allahyarvryardımcımızolsun
  • zmc 11.10.2018 17:10
    dostlar diz dize yüzyüze değil kalp kalbedir. Bilirsiniz orada bir dostunuz vardır, yüreği sizinle çarpıyordur. Allah bizlere yeniden halifelik bayrağı altında ümmet olmayı nasip etsin. İnşaAllah
Daha fazla yorum görüntüle