Washington'da da idam cezası kaldırıldı!

ABD’nin başkenti Washington’da ölüm cezası kaldırıldı. Washington Yüksek Eyalet Mahkemesi, idam cezasının keyfi ve ırksal olarak önyargılı olduğu gerekçesiyle oybirliği ile aldığı kararla, bu cezanın kaldırılmasına karar verdi. Böylelikle Washington yıllardır uygulanan ölüm cezasını yasaklayan 20. eyalet oldu.

Washington'da da idam cezası kaldırıldı!
Washington'da da idam cezası kaldırıldı!
GİRİŞ 12.10.2018 11:42 GÜNCELLEME 12.10.2018 11:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Washington Yüksek Mahkemesi, ölüm cezasını 1976'da yeniden yürürlüğe koyarak 5 mahkumu ölüm cezasıyla cezalandırmıştı. 2014'ten bu yana ise 8 tutuklunun ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. 

Mahkeme kararından sonra, Washington Valisi Jay Inslee yaptığı açıklamada, "Eşit adalet demokrasinin bir işaretidir ve eşit adaleti sağlamak devletin sorumluluğundadır. Washington eyaletinde uzun zamandır yürürlükte olan ölüm cezasının kaldırılmasından memnun oldum. Eyaletimizde uygulandığı gibi ölüm cezası herhangi bir meşru hedefe hizmet etmeyi başaramaz, Washington Yüksek Mahkemesi buna ek olarak, ölüm cezasını ırksal önyargıyla uygulandığı gerekçesiyle iptal etti" dedi. 

 

 

ABD’de, Ölüm Cezası Bilgi Merkezi’ne göre, 1999’a kadar 98 kişi ölüm cezasına çarptırıldı, 1999 yılından sonra ise bu sayının 23’e düştüğü belirtildi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Ruhi 5 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi mi. Guantanamo nedir peki?
    Cevapla
  • çağlar 5 yıl önce Şikayet Et
    abd de kaldırıldı diye haber yapılıyor iranın resmi kullanılıyor neden abddeki idam fotoğrafı kullanılmıyor
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    sonunda doğru yolu bulmuşlar. türkiyede idam cezası varken kaç pkk'lı, kaç tecavüzcü sapık idam edildi. idam edilenler adnan menderes, fatin rüştü, adnan polatkan, deniz geçmiş.. 12 eylülde 1 sağdan 1 soldan idam edilenler. yani sadece siyasi amaçlı idamlar olmuş..
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    siz kaldirsaniz neolcak polis zaten vurup öldürüyor
    Cevapla
  • Terazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Sırf Allahın emrettiği adalet kaidesine uymamak için kafirane çırpiniyorlar. İnşAllah Cenab.ı Rabb'ül alemin bu tiplere tam da bagirlarini yirta yirta birilerine ölüm cezasi isteyecekleri olaylar yaşatır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır