Dünyanın gözü önünde tehdit: Siz mesajı aldınız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 20 yıl aradan sonra İsrail Aşdod limanına yanaşan ABD'nin savaş gemisi USS Ross'u ziyaret etti. Bu durumun "İsrail'in Suriye'deki askeri faaliyetine destek" olarak yorumlayan Netanyahu, "Bu Ortadoğu'ya bir mesaj" diyerek tehdit etti.

GİRİŞ 12.10.2018 11:01 GÜNCELLEME 12.10.2018 16:23
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

20 yıl aradan sonra bir ABD savaş gemisi ilk kez İsrail'i ziyaret etti. ABD savaş gemisi USS Ross, İsrail'in Aşdod limanına yanaştı.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile birlikte gemiyi ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tehdit dolu mesajlar verdi. Yıllar sonra gerçekleşen bu ziyaretin çok önemli olduğunu söyleyen Netanyahu, bu durumun ABD ile İsrail arasındaki derin ittifakın bir göstergesi olduğunu hatırlattı.

 

 

20 yıl aranın ardından bu gelişmenin altını çizen İsrail Başbakanı, bu durumun Suriye'deki askeri faaliyetlerine destek işareti olduğunu savunarak, "Kendimizi Suriye'deki İran askeri varlığına karşı savunmaya kararlıyız" dedi.

Netanyahu ve Rivlin ikilisine eşleri eşlik etti.

"ORTADOĞU'YA BİR MESAJDIR"

ABD Başkanı Donald Trump'ın kendilerine ve yürüttükleri politikalara tam destek verdiğinin söyleyen Netanyahu, geminin gelişi için ise "Bu mesaj tüm Ortadoğu tarafından alındı" ifadesini kullandı.

BİR DESTEKTE POMPEO'DAN

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, yahudi lobisine hitabında İsrail'le ilgili, "Demokratik ve müreffeh, barış istiyor, özgür basını ve büyüyen ekonomisi var" deyip, "Yani Ortadoğu'nun olmasını istediğimiz her şey… İlerde Ortadoğu'nun tamamının bunun gibi olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 47
  • balinalar kurtulsun 5 yıl önce Şikayet Et
    israil mesajı sen aldın gerçek olan bu abd 1gün dahi yanında olmasa sana anında çökecekler bunun mesajını aldın sen
    Cevapla
  • Lafazan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah en iyisini bilir ama; içime doğuyor.. İsrail bir köpek balığı gibi Otuz iki dişiyle gülerek tam her emeline ulaştığını düşünürken şok bir yıkıma uğrayacak ve uzun süre toparlayamayacak...
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemen karşılık verilmelidir
    Cevapla
  • Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin en büyük korkusu Osmanlinin geri dönmesi ve dönüyorda
    Cevapla
  • selam 5 yıl önce Şikayet Et
    rusya mesajı aldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...