Yapılan skandal teklif Atina'yı karıştırdı!

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un, ABD’li mevkidaşı Jim Mattis’e, Volos, Larisa ve Dedeağaç (Aleksandrupolis) şehirlerinde 3 askeri üs kurulması önerisi, Atina’da koalisyon hükümetinde gerginliğe yol açtı.

Yapılan skandal teklif Atina'yı karıştırdı!
Yapılan skandal teklif Atina'yı karıştırdı!
GİRİŞ 13.10.2018 10:38 GÜNCELLEME 13.10.2018 10:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Koalisyon hükümetinin büyük ortağı ve Başbakan Aleksis Çipras’ın lideri olduğu Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) partisi milletvekili Yorgo Kiriçi, "Hükümetin öyle bir planlaması yok. SYRİZA da kesinlikle mutabık değil. ABD’nin bölgedeki emelleri için Yunanistan’ı saldırı noktası olarak kullanmasına karşıyız" dedi. Parlamento Başkanı Nikos Vuçis, memnuniyetsizliğini "Şaşırdım. Hiç bilmiyordum" sözleri ile dile getirdi. Başbakan Çipras da Kammenos’u arayarak açıklamaları hakkında bilgi istedi. Kammenos dün Twitter hesabında, "Bu üsler zaten faaliyet gösteriyor" diye yazdı.

Yunanistan'dan ABD'ye skandal teklif!

 

 

HELİKOPTER ÜSSÜ

Buna karşı ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, "Dedeağaç’da ABD helikopter üssü kurulmayacak" diye konuştu. Kammenos, Mattis ile görüşmesinde konuşmasında "Yunanistan ABD’yi diyebilirim ki, yegane stratejik ortak ve müttefik sayıyor. ABD’nin sadece Suda’da (Girit adasındaki ABD deniz üssü) değil, Volos, Larisa ve Dedeağaç’ta da daha kalıcı askeri güçler konuşlandırması Yunanistan için önemlidir" dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 5
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu başkan solcu takılıyordu...
    Cevapla
  • Gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz deki petrole konmak istiyor. Yani Akdeniz de çatışma çıkarsa abd trakyadan Yunanistan'a giremesin diye aklı sıra önlem alıyor. Yani akdenizde çatışma olabilir planı yapıyor.
    Cevapla
  • Onlar 5 yıl önce Şikayet Et
    Onlar s400 dudular tutustular osmali humkumdarligi kaldigi yerden devam..........
    Cevapla
  • selami 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye korkusu ...hahaha
    Cevapla
  • Hakan Günver 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenizin anahtarını da ABD'ye verin bari :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri