Ve İran sessizliğini bozdu! Kritik Kaşıkçı çıkışı

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınmayan Kaşıkçı hakkında İran ve İspanya'dan açıklama geldi. İran Dışişleri Sözcüsü Kasımi, "Gerçekler ortaya çıkana kadar, Tahran yönetimi Kaşıkçı davasıyla ilgili yorum yapmayacaktır" derken, İspanya ve AB'den açıklama geldi.

Ve İran sessizliğini bozdu! Kritik Kaşıkçı çıkışı
Ve İran sessizliğini bozdu! Kritik Kaşıkçı çıkışı
GİRİŞ 15.10.2018 17:16 GÜNCELLEME 15.10.2018 17:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınmayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi'den açıklama geldi.

Kasımi, İran'ın Cemnal Kaşıkçı hakkında İran'ın nasıl bir duruş sergileyeceği yönündeki sorulara, "Gerçekler ortaya çıkana kadar, Tahran yönetimi Kaşıkçı davasıyla ilgili yorum yapmayacaktır" dedi.

 

 

AB'DEN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Washington Post yazarı kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumuna ilişkin ABD yönetimiyle tamamen aynı çizgide olduklarını bildirdi.

Mogherini, Lüksemburg'da düzenlenen AB Dışişleri Konseyi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında, AB dışişleri bakanlarının "Suudi Arabistan yetkililerinin Türkiye ile iş birliği içinde tam bir araştırma yapılması" konusunda mutabık olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun "Suudi Arabistan yönetimine, Bay Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı tamamen desteklemesi ve bu soruşturmanın sonuçları hakkında şeffaf olması çağrısında bulunuyoruz" açıklamasını anımsatan Mogherini, "Bu konuda Washington yönetimiyle bütünüyle aynı çizgideyiz" dedi.

İSPANYA'DAN AÇIKLAMA

İspanya Hükümet Sözcüsü Isabel Celaa, düzenlediği basın toplantısında Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin açıklama yaptı. 

İfade ve basın özgürlüğünün demokratik bir devlet açısından önemine dikkati çeken Celaa, "İspanya, başta AB üyeleri olmak üzere diğer ülkelerin dile getirdiği endişeleri paylaşıyor ve şeffaf ve acil bir soruşturma istiyor" dedi. 

Celaa, Kaşıkçı'nın nasıl kaybolduğuna ilişkin "spekülasyon" yapmak istemediğini kaydederek, "Adım adım gidelim" ifadesini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Kaşıkçı, 2 Ekim salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.

YORUMLAR 7
  • şener yüngül 5 yıl önce Şikayet Et
    gazetecının olduruldugu kesı gıbı.Yoksa bunca zaman ortaya cıkardı.Emnıyetın mudahele hakkı var mı bılmem ama; benım ulkemın bunlara ızın vermemesı gerekırdı..
    Cevapla
  • Çok geçmiş 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendi vatanina ihanet etmiş kAcikci ama yine canice öldürülmen hoş değil bir Kürt olarak sana haram olsun
    Cevapla
  • Lazrail 53 5 yıl önce Şikayet Et
    Hangi vatanına ihanet etmiş adam aciklada bilelim
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    sessizliği bozmamış aksine ilan etmiş
    Cevapla
  • huseyn 5 yıl önce Şikayet Et
    sıkı rus dostu bir o kadar arap ve islam düşmanı iranın bu konuda sus pus olması hayret verici
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden? bu gazeteci iran karşıtlığından ziyade trump ve suudi arabistana muhalif biriydi. Suudi prensi öldürün demiştir başka ne olacak
    Cevapla
  • heval 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan Suriye rejimini yaşıyor. Aynı kafa ve terör devleti durumunda halkına vatandaşına içindeki Siyonistlerle zulüm yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!