Kral Selman el koydu! Veliaht Selman'a büyük şok

BAE ve İsrail işbirliğiyle Ortadoğu’da “karanlık ittifak” kurup Yemen, Suriye ve Filistin’e el atan Suudi Veliaht Prensi Selman, İstanbul’daki Kaşıkçı cinayetiyle baltayı taşa vurdu. Ülke hem İslam dünyası hem Batı’da bu cinayetle anılmaya başladı. Suudi Kralı Selman krize el koyarak veliaht oğlunu vitrinden geri çekti.

Kral Selman el koydu! Veliaht Selman'a büyük şok
Kral Selman el koydu! Veliaht Selman'a büyük şok
GİRİŞ 16.10.2018 08:50 GÜNCELLEME 16.10.2018 08:51
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha çıkmadığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda ortadan kaybolmasıyla ilgili belirsizlik sürüyor. Kaşıkçı'yı infaz için Riyad'dan 15 kişilik tim gönderilmesinin belirlenmesiyle tüm okların Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'a çevrilmesinin ardından Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz olaya el koydu.

İÇ SORUŞTURMA TALİMATI

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önceki bir bir telefon görüşmesi yapan ve olayın soruşturulması çerçevesinde ortak çalışma grubu oluşturulmasının önemini vurgulayan Kral Selman, şimdi de Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti için iç soruşturma talimatı verdi.

ARAMANIN YOLUNU AÇTI

Selman, Erdoğan'la görüşmesinin hemen ardından konsoloslukta arama yapılmasının da yolunu açtı. Soruşturmanın ilk gününden beri konsoloslukta arama yapılacağı belirtiliyor ancak konu sürüncemede bırakılıyordu. Selman'la görüşmenin hemen ardından dün arama yapılması da dikkat çekti.

TRUMP'LA TELEFON GÖRÜŞMESİ

Erdoğan'la görüşen, soruşturma talimatı veren ve aramanın yolunu açan Kral Selman, dün de ABD Başkanı Donald Trump'la telefon görüşmesi yaptı. Trump, görüşmeyle ilgili Twitter hesabından, "Suudi Arabistan vatandaşına ne olduğu konusunda bir bilgisi olmadığını söyleyen Suudi Arabistan Kralı ile konuştum. Kral bana, olanlara yanıt bulmak için Türkiye ile yakın olarak çalıştıklarını söyledi" açıklamasında bulundu. Öte yandan ABD Başkanı Trump’ın, Kaşıkçı ile ilgili olarak “İddialar doğruysa Suudileri cezalandırırız” tehdidinden sonra Riyad yönetiminin Türkiye’yle yakın durması dikkat çekti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 24
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    eyyy suudi kefereyle iş birliği yaparsan Rabbim işte böyle dünyaya rezil eder
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Saddama Kuveyte gir benzeri tuzak...“ Seni yıkarlar, seni korumam için para vereceksın”diyen Trumpt, Suudlardan para ıstedı. Suudlar “Hayır , ABD kurulmadan önce de Suudi Arabistan vardı! şeklindeydi cevap!! . ABD’nin "Suudi yönetimiyle ABD arasındaki ilişkiden hoşlanmayan KAŞIKÇI’dan" kurtulması gerekiyordu. Hem Suudları koşeye sıkıştıracak hemde gazetecıden kurtulacaktı! Hem gazetecıden kurtuldu hem de Turkıye Suud arasında kriz çıkarıp Suudı yönetimini köşeye sıkıştırdı. Bu dıplomatık krizde köşeye sıkışan SUUDi yönetimi "ABD Israil ne derse yapmak durumunda kalacak" ABD’nin istediği parayı verecek......Mİİİİ???
    Cevapla
  • ali55 5 yıl önce Şikayet Et
    beter olsun.
    Cevapla
  • Cemal 5 yıl önce Şikayet Et
    En büyük Türkiye kahrolsun fetö pkk dhkpc ne mutlu Türk'üm diyene
    Cevapla
  • ATABEY 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD Arapların ARAMCO şirketine el koyma niyetini hep gösterdi.şirketin gerçek piyasa değeri; 15 Trilyon Dolar.Yani savaş büyük. İngilizler talip iken, ABD çıkıverdi, sonra lokma büyük olunca 3-4 parçaya bölünmek istendi, oda olmadı haydut-kovboy ABD başka filmler peşine düştü.Ama gelin görün ki Kaşıkçı olayında bizi de tuzağa çekeceklerini düşünürken Kendileri gafil avlandı.Şuan bütün ipler bizim elimizde ve Arapları istersek zanlı istersek mahsum gösterebiliriz. Pazarlık büyük ARAMCO'dan Türkiye'ye 500 milyar dolar veya 1 Tirilyon Dolar hisse vermezler ise, bir daha ayakta durma şansları yok, olmayacak da.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek