İşgal nedeni 2 köy

ABD DEAŞ bahanesiyle PKK’yı silahlandırmaya devam ederken, DEAŞ'ın Deyrizor’un 2 köyündeki varlığı ise hala sürüyor. Deyrizor Meyadin eski Meclis Üyesi Kerem Fireyah, “ABD’nin ülkedeki varlığını meşru kılmaya çalıştığı tek gerekçe DEAŞ. Washington bu kozu kaybetmek istemiyor. ABD istese DEAŞ 2 saatte biter” dedi.

İşgal nedeni 2 köy
İşgal nedeni 2 köy
GİRİŞ 16.10.2018 07:51 GÜNCELLEME 16.10.2018 08:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD ve müttefiklerinin Suriye'deki hava, deniz ve kara gücüne rağmen terör örgütü DEAŞ Deyrizor’un 2 köyünde varlığını sürdürüyor. ABD, 2016-2018 döneminde bin 500 DEAŞ'lının bulunduğu 150 kilometrekarelik bölgeyi bahane ederek binlerce TIR ve yüzlerce uçak dolusu silahı terör örgütü PKK’ya teslim etti. Silahların yüzde 75’i 500 kilometreyi bulan Türkiye sınırı boyunca yuvalanmış PKK’lı teröristlere verildi.

'İSTESE 2 SAATTE BİTER'

 

 

Deyrizor Meyadin eski Meclis Üyesi Kerem Fireyah, “DEAŞ Suriye genelinde sadece Hacir ve İşafa köyünde kontrolü elinde tutuyor. Bu 2 bölgede yaklaşık bin 500 DEAŞ'lı var. 2 yıldır bu durum değişmedi. Buradaki DEAŞ varlığına yönelik herhangi bir müdahale de olmadı. ABD, siyasi hesapları gereği buradaki terör varlığına göz yumuyor. Karar vermesi halinde 2 saatte DEAŞ’ın varlığını sona erdirebilir” diye konuştu.

ABD'NİN TEK KOZU DEAŞ

ABD'nin ilk günden bu yana DEAŞ’ı koz olarak kullandığını söyleyen Fireyah, “ABD’nin ülkedeki varlığını meşru kılmaya çalıştığı tek gerekçe DEAŞ. Washington bu kozu kaybetmek istemiyor. El Bukemal, Cela, Salihiyye ve Meyadin Esed'in elinde. Suvar, Ziban, Şiheyl, Ebu Hamam ve Baguz’da ise ABD-PKK unsurları var. Tam orta bölgede DEAŞ bulunuyor. ABD burada 2 yıldır ne rejimin müdahalesine izin verdi, ne de kendisi iki köyden ibaret DEAŞ varlığını bitirdi” dedi.

DEAŞ-PYD İÇ İÇE

Hacin ve İşafa'daki DEAŞ’lıların rahatça PYD bölgelerine girip çıktıklarını belirten Kerem Fireyah, şunları söyledi: “DEAŞ 2 yıldır tüm ihtiyaçlarını PYD bölgesinden temin ediyor. Hacin’de bulunan terör örgütü elebaşları, 50 kilometre mesafedeki El Ömer Petrol bölgesinde devlet lojmanlarında kalan ABD’lilerle görüşüyor. DEAŞ bahanesiyle yapılan bombardımanlarda siviller vuruluyor. Bu saldırılar sivillerin bölgeyi terketmesi için düzenleniyor.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • Uzman. 5 yıl önce Şikayet Et
    Gittikçe işi öğreniyorlar. Bu kez tünellerin üzeri toprakla örtülmüş. Muhtemelen SİHA'ların bombaları saplanıp kalsın, patlamasın diye bir tedbir. Var mı takip edip önlem düşünen? Keşke.
    Cevapla
  • Abdullah Uyarı 5 yıl önce Şikayet Et
    tünellerin içi mezar olur hacı, içeri füzeler daldığı zaman blast etkisi ile sinek gibi yapışırlar
    Cevapla
  • ccc 5 yıl önce Şikayet Et
    Mevzu deaş değil siz hala anlamadınız mı?
    Cevapla
  • Evad ı Fatihan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bize bıraksınlar. Madem DEAŞ'tan kurtulmak istiyorlar. Biz bir ayda kökünü kazırız. Ama ABD zaten DEAŞ. DEAŞ da ABD. Kimi kandırıyorlarsa artık
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    aslinda dunya biliyor gercek olmadigini deasi kuranlar kendileri hepsi bundan ibaret
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Son dakika: Alman Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı