Erdoğan'ın sözleri milat oldu! 'Yeni iş birliği'

Suriye’de toprak bütünlüğüne dayalı siyasi çözümün önündeki engel ABD destekli terör örgütü PYD. Suriyelilerin dönmesi Fırat’ın doğusunun temizlenmesine bağlı. Erdoğan'ın "Darma duman ederiz" çıkışının ardından Rusya ve İran'dan gelen açıklamalar İdlib’te olduğu gibi teröre karşı yeni işbirliği sinyali diye algılandı.

Erdoğan'ın sözleri milat oldu! 'Yeni iş birliği'
Erdoğan'ın sözleri milat oldu! 'Yeni iş birliği'
GİRİŞ 16.10.2018 09:52 GÜNCELLEME 16.10.2018 09:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve huzurun önündeki engellerden biri de terör örgütü PYD/PKK. Sözde Kürtleri DEAŞ’tan koruduğunu savunan PYD, Arap nüfuslu Münbiç’ten Deyrizor’a kadar Suriye’nin yaklaşık yarısını ABD güdümünde fiilen işgal etti. Kürt nüfusun yaşadığı yerlerde de PYD’nin tabanı olmadığını kaydeden Suriyeliler, PYD’nin muhalif Kürtler dahil Arap, Türkmen, Hristiyan azınlığa hayatı zindan ettiğini belirttiler. Bölge halkı isyanını “PYD, DEAŞ’tan beter çıktı. Fırat’ın doğusundan PYD temizlenmediği süreç Suriye’ye huzur gelmez” diye dile getirdi. 

DEFACTO DEVLET 

 

 

ABD’nin Suriye’nin doğusunda sessiz sedasız kara ve hava gücüyle, yerel meclisleriyle defacto bir PYD/PKK devleti kurmaya çalışırken, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan “Fırat’ın doğusunda, kesinlikle kabul edilemeyecek şeylerin olup bittiği muazzam büyüklükte topraklar var. ABD bu toprakları Suriyeli müttefikleri, başta Kürtler üzerinden (PYD/PKK) orada bir sözde devlet kurmak amacıyla kullanmaya çalışıyor” açıklaması geldi. 

ÜÇLÜ ORTAK MESAJ

Ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Darma duman ederiz’ çıkışı gözleri bir kez daha bölgeye çevirtti. Rusya ve İran’dan gelen Fırat’ın doğusundaki ABD varlığına ilişkin son açıklamalar ise Türkiye, İran ve Rusya’nın bu bölgede kurulmak istenen defacto bir devlet yapılanmasına karşı İdlib’te olduğu gibi teröre karşı yeni bir işbirliğinin sinyali olarak algılandı. Diplomasi kaynakları, Fırat’ın doğusunda kurulmaya çalışan garnizon devleti işaret ederek Ankara’nın 600 kilometrelik sınırında buna asla izin vermeyeceğini belirtti. 

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ 

DEAŞ karşıtı koalisyonda yer alan yaklaşık 60 ülkenin amacı Irak ve Suriye’de terör örgütü DEAŞ ve bu örgütün insanlığa karşı işlenen suçlarına dur demekti. DEAŞ bölgeden çok küçük bölge dışında silindi. DEAŞ’ın terk ettiği Irak’ta Sincan’dan Suriye’de Münbiç’e kadar geniş bir bölgeye terör örgütü PYD/PKK yerleştirildi. Sözde DEAŞ’la mücadele için silahlandırılan terör örgütü PYD/PKK’nın, ABD tarafından devlet teşkilatına dönüştürülmeye çalışılması bölgeyi tekrar ateş çemberine sokacak. Diplomasi ve uluslararası hukuk uzmanları, Fırat’ın doğusunda bir PYD/PKK uydu devleti kurulması, Türkiye’nin sınırlarının değişmesi anlamına geleceğini ve Türkiye’ye müdahale hakkı doğuracağını söyledi. Daha önce Suriye sınırının 300 kilometresini DEAŞ ve PYD/PKK’dan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatıyla temizleyen Türkiye, Cerablus’tan Irak’a kadar Türkiye-Suriye sınırlarının 600 kilometresini kontrol eden PYD/PKK’ya yine BM 51. maddesindeki ‘Sınırlarının ötesinden gelen terör tehdidine’ ve ‘sınırlarının değişmesi’ için harekete geçmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin, Rusya ve İran ile koordineli Suriye’de yerel halkın oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu ile Fırat’ın doğusuna yapacağı yeni bir hareketle Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanmasını amaçlıyor. 

BÖLGE HALKINA EZİYET EDİYOR

Dünya Süryani Konseyi’nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, PYD/PKK’nın Suriye’de bölgede halkına zulüm etmesi kınandı. PYD’nin, farklı azınlıkların okuma hakkını engellemeye çalıştığı Kamışlı’da 60 yaşındaki bir öğretmen ile Suryani Enstitü Müdürü İsa Raşit saldırıya uğradı. Dünya Süryani Konseyi’nden yapılan açıklamada “PYD/PKK’nın ve onun Aramiyen vekilinin Aramiyeyi nasıl temsil ettiğini açıkça gösteren bir model var. Sözde Süryanice Askeri Konsey gibi sözde Süryani Askeri Konseyleri, aslında Aramil olmayan hatta eski DEAŞ savaşçılarıyla birlikteler. 1990’ların ortalarında Türkiye’nin Güneydoğu’da kurulan PKK tarafından kurulmuş, desteklenmiş ve eğitilmişlerdir. Son yıllarda bu komünist grup, PYD’nin, Kuzeydoğu Suriye’deki Suryanileri tehdit, adam kaçırma, cinayetler gibi çeşitli yollarla baskı altında tutmak için güç kullanıyor” denildi.

ARAP VE TÜRKMENLER VAR 

Suriye’de rejim döneminde bölge savcısı ve şimdi Türkmen Kitle Partisi Genel Sekreteri İbrahim Yeşo, “PYD var oldukça, huzur Suriye’den çok uzak” diyerek bölge gerçeğini dile getirdi. Fırat Kalkanı bölgesine başta Münbiç olmak üzere PYD’nin işgal ettiği bölgelerden kaçan Arap, Türkmen hatta Kürtlerin göç ettiğini belirten Yeşo, şunları söyledi: Çünkü PYD herkese zulüm ediyor. PYD işgalindeki bölgelerde güvenlik diye bir şey kalmadı. Muhalif Kürtler bile tutuklanıyor. Hayat, ticaret, güvenlik kalmadığı için PYD’den kaçan insanlar ÖSO bölgelerine sığınıyor. Münbiç’in yüzde 3’ü bile Kürt değil ama PYD tarafından yönetiliyorlar. PYD, Suriye’nin yarısını hakim oldu. Bizim tespitlerimize göre PYD’nin işgal ettiği toprakların yüzde 60’ı Arap, yüzde 10’u Türkmen, yüzde 5’i Hıristiyan. Bu bölgede olan Kürtler’de PYD’li değil üstelik. Ayn El Arap’ta komünist PYD/PKK’lıar değil Türkiye’deki gibi Müslüman Kürtler yaşıyor. 

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 8
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle "sivrisineklerle tek tek uğraşacağımıza"....!!! bizim yapmamız gereken ilk iş NATO'da 4ncü madde gereği "sözde NATO müttefikimiz olan ABD'nin ülkemize düşman düşman olan PYD (PKK)'ye binlerce TIR'lık silah yardımını başta, diğer terörü destekleyen ülkeleri dile getirmek (BATAKLIĞA SU DÖKEN ÜLKELER?) ve bu ülkelerin bu bölgede şah damarını kesmektir
    Cevapla
  • Murat Şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yazan arkadaşlara tamamen katılıyor, halâ neyi bekliyoruz diyorum. Asker az ise gönüllü sayısı bir oldu, duyurulur.
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    göçmenler abd pyd yüzünden geri dönemiyor açık katil kalleş terörist abd
    Cevapla
  • sionist düşmanı 5 yıl önce Şikayet Et
    reis abd nin itlerinden intikam sonra kendisinden intikam alacaz
    Cevapla
  • Tuzlalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Hatay Lübnan arası güvenliği sağlayabilir adana beyrut arası gas ve petrol boru hattı hızlı demiryolu olarak canlandırılabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin