Trump kafayı ona taktı!

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Merkez Bankası'nın çok hızlı faiz artırdığını belirtti.

Trump kafayı ona taktı!
Trump kafayı ona taktı!
GİRİŞ 17.10.2018 03:34 GÜNCELLEME 17.10.2018 04:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Trump, Amerikalı televizyon kanalı Fox Business'a verdiği mülakatta, Fed'e yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Bankanın bağımsız olmasından dolayı para politikasını Fed Başkanı Jerome Powell ile görüşmediğini belirten Trump, "Fed faizleri çok hızlı artıyor. Bağımsız olduğu için onunla (Fed Başkanı Powell) konuşmuyoruz ama yaptıklarından memnun değilim, çünkü çok hızlı." ifadelerini kullandı.

 

 

"FED, BENİM İÇİN EN BÜYÜK TEHDİT"

Trump, son enflasyon rakamlarının düşük geldiğini ve Fed'in faiz artırımlarına devam etmesinin yanlış olacağını belirterek, "Fed benim için en büyük tehdit." değerlendirmesini yaptı.

"FED KAFAYI YEDİ"

Bu görüşler, ABD Başkanı Trump'ın göreve gelmesinden bu yana 6 kez faiz artıran Fed'e yönelik ilk eleştirileri değildi. Trump, geçen hafta "Fed'in yanlış yaptığını düşünüyorum. Piyasalar çok sıkı. Fed kafayı yedi." ifadesini kullanmıştı.

"KOVMAYCAĞIM AMA HAYAL KIRIKLIĞINDAYIM"

Güçlü doların Amerikan şirketlerinin işini zorlaştırdığını savunan Trump, Fed Başkanı Powell'ı kovmayı düşünüp düşünmediği sorusuna "Hayır. Onu kovmayacağım. Sadece hayal kırıklığı yaşıyorum." yanıtını vermişti.

YORUMLAR 7
  • S.KESKİN 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada dolara olan talep düşünce , dünyada doların fiyatı hızla düşmeye başlıyor. ABD Merkez Bankasının yapacağı hızla faiz artırımı oluyor. ABD Merkez Bankası dünyada fazla olan doları ABD ye geri gelmesini istiyor. Faiz artırımı da iç piyasayı etkilediğinden TRUMP buna sinirleniyor.
    Cevapla
  • Cahit 5 yıl önce Şikayet Et
    REİS'e dikdatör diyen chp sen diktatör görmemişin.Haydi bekliyorum akşama bir basın toplantısı yap ve trumpın dünyanın en büyük dikdatörü olduğunu açıkla.Bak adam her şeye tek başına karşı geliyor istediğini dövüyor istediğini kovuyor.Sen napıyorsun ümmetin tek liderine sabah akşam saldırıyorsun.
    Cevapla
  • advokaat 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin için en büyük tehdit cehennem ateşi ama farkında bile değilsin...
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Onlar abd yi düşünmezler onlar küresel hareket ederler. Güçlü dolar abd nin zararına, zaten onlar da abd yi zayıflatmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • hrn 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD neden haber olmaya başladı ülkemde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri