F-35'lerde bir kriz daha! Durduruldu

Birleşik Krallık, F-35B Lightning II uçaklarında yapılan araştırmalarda sorun tespit edildiğini açıkladı.

GİRİŞ 18.10.2018 12:34 GÜNCELLEME 18.10.2018 15:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

F-35 Birleşik Program Ofisi (Joint Program Office) Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait F-35B Lightning II uçaklarında detaylı bir inceleme gerçekleştirdi. Bu denetleme sonucunda beş adet F-35B Lightning II’nin yakıt tüpü değişimi gerektirdiği tespit edildi. Sorun bulunmayan uçakların uçuşlarının devamına karar verilirken problemli uçakların uçuşları ise durduruldu.

Birleşik Krallık, F-35B Lightning II uçaklarında yapılan araştırmalarda sorun tespit edildiğini açıkladı. F-35 Birleşik Program Ofisi (Joint Program Office) Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait F-35B Lightning II uçaklarında detaylı bir inceleme gerçekleştirdi. Bu denetleme sonucunda beş adet F-35B Lightning II’nin yakıt tüpü değişimi gerektirdiği tespit edildi. Sorun bulunmayan uçakların uçuşlarının devamına karar verilirken problemli uçakların uçuşları ise durduruldu.

 

 

Hâlihazırda Kraliyet Hava Kuvvetleri envanterinde 16 adet F-35B Lightning II bulunuyor. Bu uçaklardan bir kısmı HMS Queen Elizabeth (R 08) uçak gemisinde denemelere katılırken bir kısmı da RAF Marham Üssü’nde ve ABD’de konuşlu bulunuyor. 

YORUMLAR 7
  • Rta 5 yıl önce Şikayet Et
    Şahsi görüşümdür abd nin f-22 raptoru başka ülkelere satışını yasaklamasının tek sebebi kusursuz olması şimdi bile olsa f-22 f-35’i affetmeden avlar
    Cevapla
  • İnanmadım 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail F35 leri kullanırken niye hiçbir arıza çıkmıyor? F35 leri de geçtim. Amerika'nın F35 den daha eski uçakları niye arıza yapmıyor?
    Cevapla
  • YasinBaba 5 yıl önce Şikayet Et
    2014 te teslim. Edilmesi gerekiyordu adam vermiyor işte vermeyecek
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ellere var da bize yoğ mi?
    Cevapla
  • hlt01 5 yıl önce Şikayet Et
    one munite: doğru anlamışsın kardeşim yüreğine sağlık. yerli ve milli Türkiye'ye vermek istemiyorlar. TSK şimdi daha yerli daha milli
    Cevapla
  • One minute 5 yıl önce Şikayet Et
    Durun bir de ben anlatıyım bakalım anlamışmıyım?ABD fetö gibi örgütler aracılığı ile hava kuvvetlerini kendi kontrolu altına almış zamanında.Onun için f16 f35 gibi uçakların üretimine ortak yapmış gönül rahatlığı ile bu uçakları bize satmış,"bizim" kullanımımıza sunmuş ve sunacaktı.Ama şimdi Fetö deşifre olup silahlı kuvvetlerden ayıklanınca hava kuvvetleri üzerinde tamamen etkisiz kalınca,Türkiyenin Abd'nin komuta kontrol ve takibi olmadan tamamen bağımsız olarak bu uçaklara sahip olmasını istemediğinden F35 satışını engelliyor.Öyleyse, eğer bu uçakların bize satışı gerçekleşirse demekki ABD kontrolu yeniden sağlamış olmalıdır? Bunun için de milli uçak projesi devreye giriyor?
    Cevapla
  • FB12 5 yıl önce Şikayet Et
    Bize yoğtir gardaş:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış