Putin'den Kaşıkçı açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suudi gazeteci Kaşıkçı soruşturması tamamlanmadan Moskova’nın Riyad ile ilişkilerini bozmayacağını belirterek, “Rusya’ya yaptırım uygulayanlar, gazetecinin öldürüldüğünü söyleyip Arabistan’a yaptırım uygulamıyorlar.” dedi.

Putin'den Kaşıkçı açıklaması
Putin'den Kaşıkçı açıklaması
GİRİŞ 18.10.2018 18:09 GÜNCELLEME 18.10.2018 23:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi’de düzenlenen Valday Uluslararası Tartışma Kulübü toplantısında, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

ABD’de yaşadığı için Kaşıkçı konusunda bu ülkenin sorumluluk aldığını belirten Putin, “Rusya’yı kimyasal saldırı yapmakla suçlayıp yaptırım uygulayanlar, gazetecinin öldürüldüğünü söyleyip Suudi Arabistan’a yaptırım uygulamıyorlar. Böyle olaylarda eşit bir yaklaşım geliştirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

 

 

Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin, özellikle son yıllarda iyi bir noktaya geldiğine işaret eden Putin, “Söz konusu şahıs elit Suudi çevrenin bir üyesiydi. Kendisi belirli güç sahibi çevrelerle bağlantılıydı. Olanları yorumlamak biraz güç ve gerçekte ne olduğunu bilmiyoruz. Olaya ilişkin soruşturma tamamlanmadan Riyad ile ilişkilerimizi neden bozalım?” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 1
  • Hayda 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu Kaşıkçı neymiş herkes olayın içine girdi. Adam ölünce bu kadar kıymetleneceğini bilseydi her gün ölürdü. Devletler çıkar kovalıyor da nedir ne değildir çıkar kokusu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı