Trump'ın tehdidi sonuç verdi! Harekete geçtiler

Meksika, Guatemala'dan gelen binlerce göçmenin güney sınırına ulaşması üzerine güvenlik amacıyla sınıra yüzlerce polis gönderdi.

Trump'ın tehdidi sonuç verdi! Harekete geçtiler
Trump'ın tehdidi sonuç verdi! Harekete geçtiler
GİRİŞ 19.10.2018 14:30 GÜNCELLEME 19.10.2018 14:30

Ülkelerindeki şiddet ve yoksulluktan kaçan binlerce Guatemalalı göçmen, Meksika’nın güney sınırına ulaştı. Meksiko yönetimi sınırda güvenlik önlemleri almak için bölgeye yüzlerce polis gönderdi. Meksika'nın sınıra polis gönderme kararının ABD Başkanı Donald Trump'tan gelen tehditler doğrultusunda gerçekleştiği düşünülüyor.

ABD Başkanı Trump dün yaptığı açıklamada, Meksika'nın yasa dışı göçü durdurmaması durumunda, ülkesinin ordusunu sınıra yığacağını, güney sınırını kapatacağını ve ödemeleri keseceğini söylemişti.

 

 

Trump sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada , "Bu ülkelere yapılan ödemelerin durdurulmasına ek olarak, Meksika’dan bu saldırıyı durdurmasını istemek zorundayım. Eğer kabul görmezse, orduyu çağırıp, güney sınırını kapatacağım" ifadelerini kullanmıştı. 

Trump daha önce de Honduras yardımını kesmekle tehdit etmişti. ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'na göre ABD 2016 ve 2017 yıllarında ülkeye 175 milyon dolar göndermişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı