Suudileri iyice köşeye sıkıştıracak çıkış!

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yaptığı açıklamada "Suudi Arabistan'la stratejik bir ortaklığımız var ancak eğer iddialar doğruysa bu konuda oldukça net olup ona göre kararlar alırız" dedi.

Suudileri iyice köşeye sıkıştıracak çıkış!
Suudileri iyice köşeye sıkıştıracak çıkış!
GİRİŞ 19.10.2018 15:04 GÜNCELLEME 19.10.2018 15:04
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha çıkamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili konuştu. Hunt, ''Suudi Arabistan'la stratejik bir ortaklığımız var ancak eğer iddialar doğruysa, ona göre kararlar alırız" dedi.

"BU KONUDA NET OLUP ONA GÖRE KARARLAR ALIRIZ"

 

 

Kaşıkçı'nın başına gelenlerle ilgili konuşulan iddiaların bile kabul edilebilir bir seviyede olmadığını belirten Hunt, "Kaşıkçı'yla ilgili öne sürülen iddialar çok ciddi. Suudi Arabistan'la stratejik bir ortaklığımız var ancak eğer iddialar doğruysa bunlar bizim değerlerimize aykırı. Bu konuda oldukça net olup ona göre kararlar alırız" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt

FRANSA KONFERANSA GİTMEYECEK

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, gelecek hafta Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde düzenlenecek olan 'yatırım' konulu konferansa katılmayacağını açıklamış, bu kararın alınmasında Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğundan kaybolan Cemal Kaşıkçı olayı etkili olduğu ifade edilmişti.

Le Maire, "Hayır, gelecek hafta Riyad'a gitmeyeceğim. Bu durumda doğru olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire

ALMANYA DA AYNI KARARI ALMIŞTI

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyareti ertelediğini açıklamıştı. Maas, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda kaybolmasına açıklık getirilene kadar Suudi Arabistan'a yapacağı ziyareti ertelediğini duyurmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas

NE OLMUŞTU?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra sırra kadem bastı. Kaşıkçı'nın öldürülüp öldürülmediğine dair kesin bir bilgi olmasada öldürüldüğüne dair birçok iddia var. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump, "Eğer çok büyük bir mucize olmazsa Kaşıkçı'nın öldüğünü kabul ediyorum. Bu bilgi, gelen tüm istihbaratlara dayanıyor" dedi.

YORUMLAR 30
  • Uğur 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve Batı yine bir iş peşinde, hem de büyük bir iş. “Önce sarsıcı bir olay çıkar sonra asıl planı uygula” taktiği. Açık net.
    Cevapla
  • Fantoma 5 yıl önce Şikayet Et
    Ortbas etmeye calısıldı suudı yonetımı derhal hılafetı devretmelı yoksa bu olay daha uzun yıllar konusulacak bolgede suudı arabıstanın karakterı yerle bır edılmıstır onursuzdular sımdı daha beter oldular
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Ingiliz yalan oyunlari kendi adamlari Lawrence cocuklari gazeteci türkiyede öldürmüs ingiliz bozulmus bak hele sizi unutmadik önce araplardam intikam alalim sonra size sira gelecek
    Cevapla
  • aynen 5 yıl önce Şikayet Et
    les kargalari gibi nasilda ususduler sanki muslumanlarin olmesi umurlarindaymis
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    yani demek istiyor ki... biz arapların başına bir çorap ördük... ya tamamen teslim olacaklar ve biz bu pisliği kitabına uyduracağız ve kimse de gık diyemeyecek... ya da insan hakları ve hümanizm adı altında analarından emdikleri sütü burunlarından getireceğiz. sonuçta öyle de olsa böyle de olsa biz kazanacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!