'Türkiye bağımsızlığını korudu'

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Türkiye'nin bağımsızlığını koruduğunu belirterek, "Bu yüzden ABD, Türkiye ile devamlı temas kurmaya çalışıyor" dedi.

'Türkiye bağımsızlığını korudu'
'Türkiye bağımsızlığını korudu'
GİRİŞ 19.10.2018 14:32 GÜNCELLEME 19.10.2018 14:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Peskov, Rus televizyonu Perviy Kanal'a verdiği mülakatta, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

"TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

 

Türkiye’nin bölgesel bir güç olduğunu vurgulayan Peskov, "Özellikle de Suriye krizinin çözümüne giden yolda Türkiye bizim için önemli bir ortak. Rusya, Türkiye ve İran arasında oluşturulan formatta da etkinliğini kanıtladı ve bu formatta çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE BAĞIMSIZLIĞINI KORUDU"

Peskov, Türkiye'nin yalnızca Rusya için değil, ABD için de çok önemli bir ülke olduğunun altını çizerek, "Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde bağımsızlığını koruyan devletler arasına girdi. Bu yüzden ABD, Türkiye ile devamlı temas kurmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN İLE PUTİN AYNI ÇİZGİDE"

Politika, ticaret ve ekonomi gibi uluslararası konularda, Türkiye'nin bağımsızlığını koruduğunu gösteren çok sayıda adım attığını kaydeden Peskov, "Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aynı çizgideler" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • suat yalçın 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni başımızdan eksik etmesin.kötü yöneticilerle karşılaştırmasın
    Cevapla
  • İzmir 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis yanındayız Allah yar yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Hkknn 5 yıl önce Şikayet Et
    Gavur bile anladı da bizimkilerin gözü hala kör
    Cevapla
  • cerrah 5 yıl önce Şikayet Et
    gözü değil kardeş manevi kalpleri kapkara, en kötüsü ve acısıda dilinde Allah olup kalbine söyletemeyenler var Dil söylese ne yazar Allah kalplere bakar yani Allah diyor ki bizim insanımızın anlayacağı dilden söyleyelim "ben sizin cigerinizi bilirim" işte Allahın zaten bildiği sonunda bize de farkına varacak feraseti nasip ettiği bu kalbi karalar Allah yolunda olan REİS i anlayamaz icraatlerinin özünde yatan Allah rızasını farkedemezler vesselam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...