S.Arabistan'dan itiraf! Kaşıkçı'yı öldüren ekip...

Reuters'a konuşan bir Suudi yetkili, Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün müzakere ekibinin bir hatası sonucu olduğunu söyledi. Yetkili, ''Müzakere ekibinin şaşkınlığı olayın üstünü örtmelerine neden oldu.'' dedi.

GİRİŞ 21.10.2018 11:34 GÜNCELLEME 21.10.2018 13:50
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğünü dün gece yarısı kabul eden Suudi Arabistan'dan bugün yeni bir açıklama geldi. 

''OLAYIN ÜSTÜNÜ ÖRTMELERİNE NEDEN OLDU''

 

 

Uluslararası haber ajansı Reuters'a konuşan bir Suudi yetkili, Cemal Kaşıkçı cinayetinin müzakere ekibinin bir hatası olduğunu söyledi. Yetkili, "Müzakere ekibinin şaşkınlığı olayın üstünü örtmelerine neden oldu" dedi.

15 KİŞİLİK TİMDE YAKINDAN TANIYANLAR DA VARDI

İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün ardından yeni gelişmeler yaşanıyor. 

Reuters'a konuşan bir Suudi yetkili, Ahmet Useyri'nin Cemal Kaşıkçı için 15 kişilik bir tim oluşturduğunu söyledi. Ayrıca Useyri'nin Saud Kahtani'den Kaşıkçı'yı şahsen tanıyan kişilerin time alınmasını istediğini de belirtti. 

Suudi yetkili, 15 kişilik timin Kaşıkçı'yı ülkesine dönmesi için ikna edeceğini ve plana göre Kaşıkçı'nın İstanbul dışında güvenli bir eve götürüleceğini dile getirdi. İkna olmaması durumunda da serbest bırakılacaktı. 

Kaşıkçı'yı konsoloslukta Maher Mutrib karşıladı. Dönüş meselesini konuşmak istedi fakat Kaşıkçı bunu reddetti ve dışarıda kendisini bekleyen birisinin olduğunu söyledi. Çıkmaması durumunda Türk yetkililere ulaşılacağını ifade etti. 

''ULUSLARARASI HUKUKU ÇİĞNİYORSUNUZ'' DİYEREK BAĞIRMAYA BAŞLADI

Suudi yetkiliye göre Kaşıkçı, Maher Mutreb'e uluslararası hukuku çiğnediğini söyleyerek bağırmaya başladı. Paniğe kapılan tim, Kaşıkçı'yı dizginlemek için elleriyle ağzını kapatmaya çalıştı fakat o sırada Kaşıkçı hayatını kaybetti. Açıklamayı yapan yetkiliye göre timin niyeti onu öldürmek değildi.

KAŞIKÇI'NIN ELBİSELERİNİ BAŞKA BİRİ GİYDİ

Kaşıkçı'nın esedi, İstanbul'da ikamet eden birine cesetten kurtulması için teslim edildi. Kaşıkçı'dan geriye parmak izi kalmasın diye Salih Tabiqi devreye girdi. Reuters'e konuşan Suudi yetkiliye göre sonrasında ceset konsolosluk aracına bindirildi. Kaşıkçı'nın elbiselerini başka bir yetkili giyerek arka kapıdan çıktı ve Sultan Ahmet'e gitti. Kurulan tim ise daha sonra amirlerine yalan bir rapor yazdı ve hızlıca Türkiye'den ayrıldı.

"SENİ UYUŞTURUP VE KAÇIRACAĞIZ"

Haberde ayrıca, konsolosluk içerisinde Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın yakın koruması Maher Abdulaziz Mutreb'le Cemal Kaşıkçı'nın konuşmalarına dair detaylar var. Buna göre, Kaşıkçı Mutreb'e "Ne yapıyorsunuz? Beni kaçıracak mısınız" diye sorduğunda Mutreb'den "Seni uyuşturacağız ve kaçıracağız" yanıtını aldı. 

KAYIP CESET NEREDE?

Olay gününü Reuters'a aktaran Suudi yetkili, Kaşıkçı'nın ölümünün ardından hatalarını kapatmak isteyen konsolosluktaki ekibin, Kaşıkçı'nın cesedini bir halıya sardığını, konsolosluğa ait bir araca yüklediğini ve ortadan kaldırılması 'yerel bir ortağa' teslim edildiğini söyledi.

Konsoloslukta bulunan adli tıp uzmanı Salah Tubaigy ise olayın kanıtlarını yok etmeye çalıştı.

Suudi yetkili, 'yerel ortağın' İstanbul'da yaşayan bir kişi olduğunu belirtirken, milliyetine dair bir bilgi vermedi.

15 kişilik ekipteki Mustafa Madani, Kaşıkçı'nın cesedi gönderildikten sonra, Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giydi, gözlüklerini ve saatini taktı. Kaşıkçı'nın kılığına igren Madani, konsolosluğun arka kapısından çıkarak güvenlik kameralarında sahte iz bırakmaya çalıştı. Suudi yetkili, Madani'nin Sultanahmet'e gittiğini ve Kaşıkçı'nın kıyafetlerini burada attığını söyledi.

Suudi yetkili, yaşananların ardından konsolosluktaki ekibin Riyad'a yanlış bir rapor sunduklarını ve Kaşıkçı'nın Türk yetkililere haber verileceği yönünde kendilerini uyarmasının ardından Kaşıkçı'yı serbest bıraktıklarını söylediğini belirtti.

İsmini vermeyen Suudi yetkilinin açıklamalarının doğruluğu bilinmiyor. Ancak olaya şüpheyle yaklaşan birçok kişi, Kaşıkçı'yı sadece ikna etmek için İstanbul'a gelen 15 kişinin içerisinde neden askeri yetkililer ve otopsi üzerine uzmanlaşmış adli tıpçılar olduğu sorusunu gündeme getiriyor.

YORUMLAR 122
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne ara Allahi unuttunuz caniler, siz nasil müslümansiniz
    Cevapla
  • örencikli 5 yıl önce Şikayet Et
    cıa ve mossad
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar 30000 otuz bin alimi zindanlara gönderen Suudi kraliyetidir bunlardan hersey beklenir
    Cevapla
  • Socrat 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel hikaye uydurmuş. Asıl soru şuki sıra hangi gazetecinin ölümünde. Sudilerin ölüm listesinde kimler var.
    Cevapla
  • Barış 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan korkun. Nasıl bi insanlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...