15 kişilik timi Asiri belirledi

Suudi yetkililer, Kaşıkçı cinayetinden sonra görevden alınan İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmet Asiri ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. Buna göre İstanbul’a gelen 15 kişilik timi Asiri oluşturdu. Ancak Suudiler, timin görevinin ünlü gazeteciyi “ülkesine dönmeye ikna etmek” olduğunu iddia etti.

15 kişilik timi Asiri belirledi
15 kişilik timi Asiri belirledi
GİRİŞ 22.10.2018 07:25 GÜNCELLEME 22.10.2018 07:50
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul başkonsolosluğunda öldürüldüğünü kabul etmek zorunda kalan Kral Selman bin Abdulaziz Al Suud, üst düzey 5 kişiyi de görevden aldı. Görevden alınan isimlerin Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a en yakın şahıslardan oluşması gözlerden kaçmadı. Kendisine yakın isimler görevden alınırken, Veliaht Prens bin Selman’a dokunulmamasının ise ‘onun masum olduğu’ algısını oluşturmayı amaçladığı belirtiliyor.

Görevden alınanlardan ikisi Arap ülkeleri kamuoyunda en fazla öne çıkan isimler arasında yer alıyor. Bu isimlerden ilki Veliaht Prens’in en yakınındaki danışmanlarından birisi olan Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud bin Abdullah el-Kahtani, diğeri de Yemen’de Husilere karşı yürütülen operasyonların sözcülüğünü yapan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Tümgeneral Ahmed Asiri.

 

 

DİĞER 3 İSİM BELLİ OLDU

Görevden alınan ve kamuoyunda fazla tanınmayan diğer üç ismin de istihbaratçı olması dikkati çekiyor. Diğer üç ismin, Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Pilot Muhammed bin Salih er-Rumeyh, Genel İstihbarat Başkanlığını Koruma İdaresi Müdürü Refad bin Hamid el-Mihmadi ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Abdullah bin Halif eş-Şayi olduğu kaydedildi. Kaşıkçı cinayetinde gözlerin çevrildiği Prens Selman ise azledilmek bir yana, ülkedeki istihbarat yapılanmasının yeniden kurulması için oluşturulan komitenin başkanlığına getirildi.

YORUMLAR 17
  • Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Konuşanın zorba prens Selman’ı ele verenin yedi ceddinin kellesi gider bunu iyi biliyorlar korkuyorlar ve bol para ile içlerinden biri bu suçu üstlenecek selmanın elinin altındakilerden biri biz yaptık prensin haberi Yok diyecek
    Cevapla
  • oraloğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: ülkeye dönmeye ikna etmek..... özel seçilmiş morgcu ile mi,, testere ilemi.özel kaldırılan uçak ve sadece 2-4 saat konsoloslukta kalmakla,, bu dedikleriniz oluyormu. siz insanları gerçekten ahmak ve enayi yerine koymaya başladınız.. celalleniyorum bak,, haberiniz olsun.....müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    kral öldürün emri vermemişmiş.yalancının....
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Münafıklar cehennemin en alt tabakasındadırlar
    Cevapla
  • y.d. 5 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi geçin dürüstlük yok mertlik yok sizdede İslam dininde böyle bir şey varmı Allah'ın verdiği canı katletmek O kutsal beldeler sizin topraklarınızda olmasa sizin değeriniz bir hiç o kadar dinden uzak ve Peygamber efendimiz öncesi cahiliye dönemine dönmüş durumdasınız. Rabbim ıslah eylesin (Nisâ Suresi), 144. Ayet Ey iman edenler! Mü'minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin. Kendi aleyhinize Allah'a apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar