Trump gözünü kararttı! Orduyu alarma geçirdim

Amerika ve Meksika sınırı arasında sıkışıp kalan göçmenlerle ilgili ABD Başkanı Donald Trump'tan kritik bir hamle geldi. Trump, ABD Sınır Devriyesi ve ABD ordusunu alarma geçirdiğini duyurdu. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada ABD Başkanı, "Orduyu alarma geçirdim, bu ulusal acil durum" dedi.

Trump gözünü kararttı! Orduyu alarma geçirdim
Trump gözünü kararttı! Orduyu alarma geçirdim
GİRİŞ 22.10.2018 16:02 GÜNCELLEME 22.10.2018 16:39
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşma ümidiyle yola çıkan binlerce göçmenin oluşturduğu konvoy, Meksika'nın Guatemala sınırına dayanmıştı. Suchiate Nehri üzerinde Meksika ile Guatemala'yı birbirine bağlayan köprüde ve sınır kapısında toplanan, geceyi burada uyuyarak geçiren 3 binden fazla göçmenin ülkeye girişine izin verilmemişti.

ABD Başkanı Donald Trump'tan ise durumla ilgili son dakika açıklaması geldi.

 

 

ABD Başkanı Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, sınırdaki binlerce göçmen ile ilgili, "Sınır devriyesini ve orduyu alarma geçirdim, bu ulusal acil durum. Yasalar değişmeli" dedi.

Trump'ın açıklamalarının tamamı;

"Çok üzücü ama, görünüşe bakılırsa Meksika polisi ve ordusu güney sınırımızdaki konvoyu durduramıyor. Suçlular ve kimliği belirsiz Orta Doğu’lular iç içe geçmiş durumda. ABD Sınır Devriyesi’ni ve orduyu alarma geçirdim. Bu ulusal güvenliği ilgilendiren bir konu. Kanunlar değişmeli. Ne zaman bir göçmen akını görürseniz, göçmenlik yasasının değişmesi için Demokratların bize oy vermediğini aklınıza getirin. Guatemala, Honduras ve El Salvador kendi işlerini yapıp insanların ülkesini terk etmesine engel olamıyor. Bunun önüne geçeceğiz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 25
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu zavallı insanları vuracakmısın katil trump
    Cevapla
  • maho 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikada hiç aklı başında adam yokmu da bu adamı seçmişler
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünyayı fakirleştirmek için elinizden geleni yapmadan önce düşünecektiniz onu!!
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim
    Cevapla
  • Salih Doğru 5 yıl önce Şikayet Et
    Latin Amerika dahil hiç bir yerde huzur bırakmadınız, o ülkelerin suçu değil, çekin ellerinizi o ülklerde herkes ülkesinde kalmaya razı, belki bizim beyaz türkler hariç, onlar size gitmek için can atıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak