Trump'tan son dakika Kaşıkçı açıklaması

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prens ile Kaşıkçı cinayeti hakkında görüştü. Trump, Suudi Arabistan'dan duyduklarına memnun olmadığını ve Suudi Arabistan'ın soruşturma için 1 ay süre istediğini belirtti.

GİRİŞ 22.10.2018 22:32 GÜNCELLEME 23.10.2018 09:22
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamadan tatmin olmadığını belirtti.

'BU UZUN BİR SÜRE'

Trump, Riyad yönetiminin soruşturma için bir aylık süre istediğini belirterek, "Bu çok uzun bir süre, buna gerek yok." dedi.

 

ABD Başkanı Trump, Teksas eyaletinin Houston kentine gitmek üzere Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'TATMİN OLMADIM'

Daha önce Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamayı "güvenilir" bulduğunu belirten Trump, bu defaki açıklamadan tatmin olmadığını belirtti.

Trump, Suudi Arabistan'ın soruşturma için bir aylık süre istediğini belirterek, "Bu çok uzun bir süre, buna gerek yok." değerlendirmesinde bulundu.

Soruşturma için Türkiye'de üst düzey ABD'li yetkililer olduğunu ifade eden Trump, "Bu gece ya da yarın sabah bu üst düzey yetkililer dönecek ama hem Türkiye'de hem de Suudi Arabistan'da yetkililerimiz var." diye konuştu.

- Kaşıkçı olayı

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonunda, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldiği sırada burada bulunan "başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" belirtilmişti.

YORUMLAR 34
  • AHMET EMİN 5 yıl önce Şikayet Et
    işledikleri cinayete kılıf aramışlardır
    Cevapla
  • kim kimdir 5 yıl önce Şikayet Et
    gariplikler ardı ardına. s.arabistan abd den süre istemiş. niye abd den süre istiyorsun, abd kim? senin ülkeni trump mı yönetiyor? ne kadar zavallı ve acizsin. yapılan vahşet için diğer vahşiden süre istiyorsun. acaib-ul garaip dünya.
    Cevapla
  • muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    mescidi haramda Müslümanların can güvenliği kalmamıştır...suud ailesi emanete ihanet etmiştir
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    dünya cani katillerin eline geçtibaşta trump katili ve avanesi selman
    Cevapla
  • Poliman41 5 yıl önce Şikayet Et
    buradan herkese ilan ediyorum. suudi arabistanin bölünme işlemi basladi. kasikci olayi bu bolunmenin miladi olacaktir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar