Erdoğan'ın açıklamaları sonrası ilk destek!

Erdoğan'ın Kaşıkçı cinayetinin planlı olduğuna dair açıklaması İngiltere'den destek buldu. İngiltere Başbakanı May, Erdoğan'ın Suudi yönetiminin açıklamaları sonrasında hala yanıtlanamayan soruların altını çizdiğini söyledi.

GİRİŞ 23.10.2018 15:32 GÜNCELLEME 23.10.2018 15:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Theresa May, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi konusunda bugün yaptığı açıklamalara destek verdi.

May, sözcüsü aracılığıyla yayınladığı mesajda, "Erdoğan'ın açıklamalarının, Kaşıkçı konusunda hala soru işaretleri olduğu gerçeğinin altını çizdiğini" belirtti.

 

 

İngiltere Başbakanı, bu soruları sadece Suudilerin yanıtlayabileceği görüşünü paylaştı.

DIŞİŞLERİ BAKANINDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da, "Erdoğan'ın Kaşıkçı cinayeti için 'önceden planlanmış' demesi son derece kaygılandırdı. Dünya hala yanıtları bekliyor" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AK Parti grup toplantısında Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili çarpıcı detaylar paylaşan ve "yanıtlanması gereken sorular var" diyen Erdoğan, "Kim bu yerli işbirlikçi" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, Suudi Arabistan'a çağrı yaparak 18 tutuklunun İstanbul'da yargılanmasını istemişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    avusturyanın kendi 5 para etmezdi viyana sözleşmeside 5 para etmez. kendi ülkemizde yabancı bir devlet eliyle adam öldürülüyor. elimiz kolumuz bağlı izliyoruz. batı çıkardığı tüm uluslararası sözleşmeleri aslında kendini düşünerek çıkarır. kuyuya bakmaya suud izin vermiyormuş. peki benzer olay abd de olsaydı, suudlar da izin vermeseydi abd güvenlik güçleri kuyuya girmek için beklermiydi. o zaman bu sözleşme kimin... için. her şey açık... bu soruların cevabını bulmadan bize rahat yok....
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Planlı olduğu belli de ABD gibi Sudileri karşımıza almamalıyız.Ülke çıkarları daha önemli.
    Cevapla
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ingiltere'den fitneden baska ne beklersin.
    Cevapla
  • bağımsız 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi yargılandılar bizim ülkemizde? Ne değişecekki ajan vardı elimizde pkk -ypg -fetö karışmadığı terör grubu yoktu yargılandı ve bağımsız yargımızda aklandı gitti? Bağımsız yargımızda yargılanacaksa bu 15 kişi gelmesin daha iyi
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    turkiyede yargilmassi sart o 15 kisi turkiyede oldu bu cinayet
    Cevapla
  • Hakan Gunver 5 yıl önce Şikayet Et
    Suud ailesi Arabistan'ı yönetmekten acilen düşürülmelidir. Arabistan'a demokrasi gelmesi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!