Üç ülkenin ilk ortak askeri tatbikatı başladı!

Çin, Malezya ve Tayland orduları tarafından düzenlenen ilk ortak askeri tatbikat "Aman Youi 2018" (Barış ve Dostluk 2018) başladı.

Üç ülkenin ilk ortak askeri tatbikatı başladı!
Üç ülkenin ilk ortak askeri tatbikatı başladı!
GİRİŞ 24.10.2018 12:00 GÜNCELLEME 24.10.2018 12:00

Malezya'nın Malakka Boğazı kıyısındaki Port Dickson kentinde başlayan askeri tatbikatta konuşan Malezya Silahlı Kuvvetleri Müşterek Kuvvet Komutanı Koramiral Syed Zahiruddin Putra, "Tatbikat, savunma birliklerimizin insani yardım, afet yardım harekatı, deniz güvenliği ve terörle mücadele alanında düzenleyeceği operasyonların iyileştirilmesi için eğitimlerin planlaması ve uygulamasına yardımcı olacaktır." dedi.

Çin ordusu adına konuşan Korgeneral Ma Yiming ise bu tatbikatın, katılımcı ülkelerin ortak barışı ve dostluğu amaçladığının bir göstergesi olduğuna dikkati çekerek, "Bu tatbikat bizim geniş kapsamlı iş birliğimiz, ortak planlama kabiliyetimiz ve profesyonelliğimizi kanıtlamaktadır." ifadelerini kullandı.

Üç ülkenin ordusunun ilk defa düzenlediği tatbikata Çin ordusu 693 askeri personel, bir muhrip ve fırkateyn, Malezya ordusu da 592 personel, iki fırkateyn ve iki askeri helikopter ile katıldı.

Tatbikata gözlemci olarak katılan Tayland ise muharebe planı ve tatbikat yönetiminde görev almak üzere personel gönderdi.

29 Ekim'e kadar devam edecek tatbikatta, barışı koruma harekatları kapsamında askeri karar verme sürecine ilişkin kara ve deniz kuvvetleri eğitimi yapılacak.

Çin ve Malezya, ikili ilişkileri geliştirmek üzere ilk ortak askeri tatbikatını 2014'te yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması