BM'den İsrail açıklaması: Bu bir savaş suçu!

BM İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Lynk, "İşgalci gücün Batı Şeria'nın tamamında hak iddia etmeye yönelik hararetli çabalarına ve bölgenin yavaş yavaş ilhakına şahit oluyoruz." dedi.

BM'den İsrail açıklaması: Bu bir savaş suçu!
BM'den İsrail açıklaması: Bu bir savaş suçu!
GİRİŞ 25.10.2018 09:07 GÜNCELLEME 25.10.2018 09:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Michael Lynk, BM Genel Kurulunun insan hakları konularını görüşen üçüncü komitesine yıllık raporunu sunmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gazze'de her geçen gün kötüye giden insani duruma dikkati çeken Lynk, bölgede yaşayan Filistinlilerin günde 5 saatten fazla elektriğe erişiminin olmadığını ifade etti.

 

 

GAZZE'DE İÇME SUYU TEMİZ DEĞİL

Gazze'deki içme suyunun yüzde 97'sine ise deniz suyu ve atık su karıştığını vurgulayan Lynk, 30 Mart'tan bu yana Gazze'de düzenlenen gösterilerde ise 200'den fazla Filistinlinin İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü dile getirdi.

YERLEŞİM BİRİMLERİ SAVAŞ SUÇUDUR

Lynk, İsrail'in Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşim birimlerini de eleştirdi. Michael Lynk, yasa dışı yerleşim birimlerinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve işgal altındaki topraklarındaki yerleşim birimlerinin "savaş suçu" teşkil ettiğini belirtti.

İsrail'in 50 yıl boyunca Batı Şeria'da ayak izlerini artırarak varlığını sağlamlaştırdığına işaret eden Lynk, "İşgalci gücün Batı Şeria'nın tamamında hak etmeye yönelik hararetli çabalarına ve bölgenin yavaş yavaş ilhakına şahit oluyoruz." dedi

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail dünyayı takmıyor BM venin kafası almıyormu
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Birde sözde kalması şu BM kararları .Müslümanlar da uyumayanlar tepki vermek yetmez bir birlik olsalar hiç kimsenin gücü yetmez İNŞALLAH
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Pekı bu ınsan hakları ne zaman harekete gececek daha kac ınsanın olmesı gerekıyor sadece acıklamamamı yacaklar
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Bm dünyada meşruiyetini ve güvenini kaybetmiştir bu açıklamalar artık kabak tadı veriyor
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    itrail e 1957 sinirlarina cekilmesi dayatilmali 1 yil süre verilmeli bunu yapmdagi taktirde itraile cok büyük bir darbe yapilmali yani itrail dört bir tarftan kusatilarak roketleri telavive cevirerk ya cekil ya yok ol sözüyle bas basa birakmali b söz sonrasi 48 saat süre verilemli sonra tüm roketleri ateslemli baska dil den anlmaz bu kani bozuk millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!