Kremlin'den açıklama: ABD hava üssümüze saldırdı

Kremlin, ABD'nin Suriye'deki faaliyetleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Kremlin, ABD'yi, Rusya'nın Suriye'deki hava üssü Hımeymin'e saldırmakla suçladı.

Kremlin'den açıklama: ABD hava üssümüze saldırdı
Kremlin'den açıklama: ABD hava üssümüze saldırdı
GİRİŞ 25.10.2018 13:23 GÜNCELLEME 25.10.2018 13:57
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Kremlin, geçtiğimiz ocak ayında bir ABD casus uçağının, Rusya'nın Suriye'deki hava üssü Hımeymim'e drone saldırısı koordine ettiğini gösteren Rusya Savunma Bakanlığı raporuyla alarma geçtiklerini duyurdu. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Putin'in Trump'la bu konu hakkında görüşeceği söylendi.

SİHA SALDIRISI İÇİN ABD'Yİ SUÇLADI

Çin’in Pekin şehrinde düzenlenen bir konferansta konuşan Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Aleksander Formin de, Rusya’nın Suriye’deki Hımeymim üssüne yapılan bir SİHA saldırısı nedeniyle ABD’yi suçladı. 

Hımeymim’e 13 SİHA ile eşzamanlı saldırı yapıldığını belirten Fomin, "SİHA’ları kontrol etmeniz için modern ekipmanlara ihtiyacınız vardır. Bu saldırı esnasında ABD keşif uçağı Poseidon-8 yaklaşık 8 saat boyunca Akdeniz üzerinde uçarak saldırıyı koordine etti." dedi. SİHA’ların, Rus elektronik harp sistemleri tarafından durdurulduğunu anlatan Fomin, "SİHA’lar durdurulduktan sonra, güvenli bir mesafeye geçip, uzay seviyesinden aldıkları sinyallerle sistemdeki açıkları bulmaya çalıştılar. Sonrasında tüm SİHA’lar Rus hava savunma sistemi tarafından yok edildi." diye konuştu. 

TARİH VERMEDİ

Fomin, saldırıların hangi tarihte gerçekleştiğini açıklamadı. Rusya Savunma Bakanlığından bir süre önce yapılan açıklamada, sadece ağustos ayında Hımeymim’e saldıran 47 SİHA’nın etkisiz hale getirildiği iddia edilmişti.

 

 

YORUMLAR 26
  • Mehmet57 5 yıl önce Şikayet Et
    Silahsiz savunmasiz sivillere bimba yagdirmasi kolay putin efengi niye abdye kardilik veremedin en az besyuz adkerin olduruldu tin yok abd seni yol gecen hani yspti istedigi zaman oynuyo sen daha bi kere karsilik vernefin
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Duyda inanma rusya ve suriye sadece suriyede ki en ağır silahı doçka olan mücahitlere tanklarla uyduyla sihayla füzelerle uçaklarla saldırır ama söz konusu israil abd ab olunca kuyruğunu kısıtırir geri çekilir zalimler için yasasin cehennem Ümmetin umudu Türkiye
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Rusya ve İran’ı durdurmasaydı görürdük elkaideyi Nusrayı. Biraz gerçekçi ol. İdlib kan gölüne dönmüştü. Türkiye’ye ne kadar dua etseler az.
    Cevapla
  • seyirci 5 yıl önce Şikayet Et
    ha soyle abd yapti diyin cesaretli olarak
    Cevapla
  • Dost 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne abd bee herkeze gider helal olsun birtane dünyada kafa tutacak ülke yok rusya ki korkuyor vay ki vay adamları alkisliyorum
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    fıratın doğusunda ki pkk unsurları ne zaman temizlenecek?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'