İsrail'den açıklama: Hamas ile çatışma kaçınılmaz!

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Hamas ile bir çatışmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İsrail'den açıklama: Hamas ile çatışma kaçınılmaz!
İsrail'den açıklama: Hamas ile çatışma kaçınılmaz!
GİRİŞ 25.10.2018 13:02 GÜNCELLEME 25.10.2018 13:02

 İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Hamas liderlerinin Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılmasına yönelik ısrarlarının Hamas ile çatışmayı kaçınılmaz bir hale getirdiğini söyledi. 

İsrail Savunma Bakanı Liberman, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, Hamas'ı suçlayarak, "Hamas ile çatışma kaçınılmaz, Hamas liderleri yakıt ve maaşlar sorununu görmezden geliyor ve sadece Gazze ablukası kalksın diyorlar, çatışma kaçınılmaz olmadan önce daha çok çaba sarf etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İ SAVAŞA SÜRÜKLEME NİYETİM YOK

Hamas ile çatışmanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Liberman, İsrail ordusunu Gazze’de savaşa sürüklediğine dair kendisine yöneltilen eleştirilere ise "Özel ajandamda İsrail’i savaşa sürüklemek gibi bir niyetim yok." diyerek tepki gösterdi.

Liberman, Gazze Şeridi’nden İsrail’in güneyine atılan roketlerin demir kubbe hava savunma sistemiyle imha edildiğini belirterek, İsrail savaş uçaklarının da Gazze’de Hamas’a bağlı üç askeri birliğe sekiz saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Öte yandan İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee ise yaptığı yazılı açıklamada, Gazze’nin kuzeyinde Hamas’a ait askeri birlikler ve yine Gazze’nin güneyinde silah üretimi yapan atölye ile mühimmat depolarının İsrail savaş uçakları tarafından vurulduğunu belirtti.

İsrail uçakları dün gece Gazze'nin güneyinde Refah ile Han Yunus kentleri arasındaki El-Kadisiyye, Han Yunus'un batısındaki El-Haşşaşin ile Gazze'nin kuzeyinde bir noktaya hava saldırısı düzenlemişti.

Filistin sağlık kaynakları ise İsrail'in saldırılarında ölen ya da yaralanan olmadığı bilgisini paylaşmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!