Çin'den Trump'a alaycı öneri: Çin malı kullan!

ABD Başkanı Donald Trump'ın başı cep telefonlarıyla dertte. Çin ve Rusya tarafından cep telefonu görüşmelerinin dinlendiği iddialarına Twitter üzerinden tepki gösteren Trump'a, Çin'den alaycı bir öneri geldi.

Çin'den Trump'a alaycı öneri: Çin malı kullan!
Çin'den Trump'a alaycı öneri: Çin malı kullan!
GİRİŞ 26.10.2018 10:40 GÜNCELLEME 26.10.2018 10:40

Çin Dışişleri Bakanlığı, Trump'a, "cep telefonu görüşmelerinin dinlendiğinden endişesi varsa, Iphone yerine Huawei kullansın" önerisinde bulundu.

TRUMP'IN NEW YORK TİMES TEPKİSİ

Trump, dün sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, New York Times gazetesinde yayımlanan “Trump’ın görüşmelerini Rusya ve Çin dinliyor” haberine tepki gösterdi.

New York Times’ta "çok yanlış bir makale" yayımlandığını belirten Trump, "Benim bunlara cevap verecek vaktim yok. Ben sadece devlet telefonlarını kullanıyorum ve sadece bir tane çok az kullandığım cep telefonum var. Hikaye çok yanlış” ifadelerini kullandı.

Başka bir paylaşımında da New York Times'ı eleştirmeye devam eden Trump, şu ifadeleri kullandı:

“New York Times yalan bir haber yayımlayarak Rusya ve Çin’in (Nihayet Çin’i de eklediler) benim cep telefon görüşmelerimi dinlediğini yazdı. Çok az cep telefonu kullanıyorum, kullandığım zamanlarda ise devlet onayından geçmiş bir hat kullanıyorum. Kablolu telefonlar kullanmayı tercih ediyorum."

ABD istihbaratı Trump'ın üç ayrı IPhone marka telefonu olduğunun ve bunların yalnız ikisinin güvenli hale getirildiğini bildirmiştir. Trump'ın üçüncü telefonundan vazgeçememe nedeninin ise rehberinin bu telefonda olmasından kaynaklandığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!