Amerikalılara göre zirvenin kazanını Putin!

Suriye'nin kaderinin masaya yatırıldığı İstanbul Zirvesi'nin ardından ABD'nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal bir değerlendirme yazısı yayınladı. Gazete muhabirlerinden Sune Engel Rasmussen imzalı haberde, "Rusya dört ülkenin katıldığı zirvede yerini sağlamlaştırmak için çalıştı" yorumunu yaptı.

Amerikalılara göre zirvenin kazanını Putin!
Amerikalılara göre zirvenin kazanını Putin!
GİRİŞ 28.10.2018 15:18 GÜNCELLEME 28.10.2018 15:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul dün tarihi bir zirveye ev sahipliği yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle bir araya geldi.

Görüşmelerde Ortadoğu ve Suriye’nin durumu masaya yatırılırken, bölgedeki barış sürecine büyük önem verildiğine vurgu yapıldı. Zirvenin ardından Wall Street Journal, görüşmeyi okuyucularına değerlendirdi. Muhabir Sune Engel Rasmussen imzalı makalede, bu zirveden en kârlı çıkan ülkenin Rusya olduğu iddia edildi. "İstanbul Zirvesi’nde Rusya, Suriye savaşında arabulucu rolünü üstlenmek istiyor" başlıklı yazıda, Rusya’nın Ortadoğu'da esas arabulucu olarak yeni rolünü sağlamlaştırdığına dikkat çekildi. Dört liderin Suriye başta olmak üzere mülteci konusunda da ilk kez bir araya geldiğine vurgu yapıldı.

 

 

Rusya’nın geçmiş yıllarda Esed yanlısı bir tutum izlediğine dikkat çekilirken, "Şimdi Bay Putin, kanlı bir savaş yerine siyasi uzlaşmayı tercih ediyor" ifadesi kullanıldı. Rusya’nın Suriye’de istikrar istediğine dikkat çekildi.

YORUMLAR 2
  • Abdulcanbazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence dogru. Rusya, gercekten dunya lideri devlet konumunda.
    Cevapla
  • A.Colak 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye yaninda olmasa rusya suan daha kotu durumdaydi ayni sey turkiye icin de gecerli yani kazanan ve soz hakki iki ulke ,onceden tr siz rus suz toplantilari unutmayalim!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir