Görülmemiş gözdağı! Uzayda vurdular

ABD Füze Savunma Ajansı (MDA) ve ABD Donanması USS John Finn (DDG-113) firkateyninden başarıyla bir SM-3 Blok IIA füze ile bir orta menzilli balistik füzeyi (uzayda) başarıyla durdurdu. Deneme Hawaii'nin batı sahilinde gerçekleşti.

GİRİŞ 29.10.2018 13:45 GÜNCELLEME 29.10.2018 13:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

SM-3 Blok IIA’yı ABD ve Japonya işbirliği ile geliştiriyor ve AEGIS Balistik Füze Savunma sisteminin bir parçası olarak faaliyet görülüyor.

26 Ekim 2018'de, hedef füze Kauai, Hawaii'deki Pacifik Füze Ateşleme Tesisi'nden fırlatıldı. USS John Finn (DDG-113), hedef füzeyi Aegis Baseline 9.C2 silah sistemini kullanarak AN / SPY-1 radarında tespit etti ve izledi. Hedefi takibe aldıktan ve takip ettikten sonra, gemi hedefe müdahale eden SM-3 Blok IIA güdümlü bir füzeyi ateşledi.

 

 

YORUMLAR 7
  • hakan gardaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd her yil milliarlarca dolar modern silah üretmek icin harciyor. Türkiye bunlarin yüzde onu nu harcasa iş biter.
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar nasil beyin yetistiriyor anlamak,da zorlaniyorum bizimde beyin gucu yetistirmemiz sart baksaniza abd,nin teknolejisi inanilmaz boyuta geldi.
    Cevapla
  • seyirci 5 yıl önce Şikayet Et
    uyutun milleti bakalim nereye kadar gidecek bu oyunlariniz
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    hayır ne yazıkki görülmemiş birşey..öyle alçak yörunge uydularını vurmaya yada farklı kategoride olan s-400 lere benzemez sm3 block2a 1500 km yukseklik 2500 km menzile ve 15 mach hıza sahip japonlarla ortak geliştiriyorlar..bu haliyle orta ve kısa menzilli balistik fuzeleri durdurur oyle terminal aşamasında da degil yorungesindeyken..2020-21 lerde gelistirecekleri kara konuşlu sm3 block2b daha gelistirilmis ve buyuk fırlatıcıya sahip..25-30 mach hıza çıkarlarsa kıtalararası fuzeleride durdurabilirler..
    Cevapla
  • Huseuin 5 yıl önce Şikayet Et
    İlginç tesbitler
    Cevapla
  • serdo 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi fuzesini vurur anca coniler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı