Dünyanın en uzun heykeli açıldı!

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Hindistan Gujarat eyaleti Kevadiya köyünde inşa edilen 182 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun heykelinin açılışını yaptı.

Dünyanın en uzun heykeli açıldı!
Dünyanın en uzun heykeli açıldı!
GİRİŞ 31.10.2018 15:27 GÜNCELLEME 31.10.2018 15:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hindistan Gujarat eyaleti Kevadiya köyünde dünyanın en uzun heykelinin açılışı yapıldı. Hindistan'da bağımsızlık lideri Sardar Vallabbhai Patel'in 143. doğum gününde 182 metre uzunluğundaki heykelinin açılışı yapıldı. Padma Bhushan ödüllü Hint heykeltıraş Ram V Sutar tarafından tasarlanan heykel, inşaat şirketi Larsen, Toubro ve devlet tarafından işletilen Sardar Sarovar Narmada Nigam Ltd. (SSNNL) tarafından inşa edildi. Patel’in doğum gününde açılışı yapılan “Birlik Heykeli” şu anki dünyanın en uzun heykeli Buda İlkbahar Tapınağı’nı (153 metre) geride bıraktı. New York'taki Özgürlük Heykeli'nin ise iki katı uzunluğunda. 

Binlerce kişi Patel’in doğum gününde birlik için koştu 

Sardar Vallabhbhai Patel'in 143. doğum gününü kutlamak isteyen binlerce kişi “Birlik için Koş” maratonunda koştu. Hindistan’da birliğin sembolü olarak görülen Patel için koşan 12 bin kişinin katıldığı maratonda koşucular arasında bakanlar da yer aldı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • kızıldereli 5 yıl önce Şikayet Et
    halkı fakirlik içinde yaşasın
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Aman birileri özenmesinler de paralar çarçur edilmesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'