Dev adım atıldı... Dolara karşı birleştiler

Rusya ile Hindistan’ın S-400 füze savunma sistemlerinin satış kontratını ruble olarak imzaladığına dikkat çeken Rus askeri uzman Boris Rojin, Hindistan’ın bu yöndeki tutumunun Yeni Delhi’nin dış politikasının kilit konularında Washington’a bağlı olmadığını ortaya koyduğunu belirtti.

Dev adım atıldı... Dolara karşı birleştiler
Dev adım atıldı... Dolara karşı birleştiler
GİRİŞ 01.11.2018 06:30 GÜNCELLEME 01.11.2018 06:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Askeri-Siyasi Gazetecilik Merkezi'nden uzman Boris Aleksandroviç Rojin, Rus yapımı S-400 füze savunma sistemlerinin satış kontratını ruble olarak imzalayan Hindistan'ın bu konuda izlediği tutumu değerlendirdi.

DOLAR HEGOMANYASINI REDDETME YÖNÜNDE ADIM
 
Rojin, "Hindistan için bu, dış politikasının kilit konularında Washington'a bağlı olmadığını göstermenin bir yolu. Ülkenin siyasi yönetimi, Hindistan'ın kimden isterse ve ne şekilde isterse silah satın alacağını daha önce açıklamıştı. Bu adım (kontratın imzalanması) Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen talep ve tehditlere kulak vermeyen Hindistan'a küslüğünü ifade eden Washington'a meydan okuyan bir mesaj olma özelliğini taşıyor. Hindistan bu şekilde ABD'ye, kendisine kukla veya vasal devlet olarak davranılmayacak kadar büyük bir ülke olduğunu açıkça gösteriyor. Bunun dışında kontrat, dolar sisteminin küresel hegemonyasını reddetme yönünde atılmış bir küçük adım ve bu tür küçük adımlar silah, enerji kaynakları alanlarında ve diğer farklı alanlarda giderek çoğalıyor" diye konuştu.
 
Daha önce Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Hindistan'la S-400 füze savunma sistemleri anlaşmasının ruble olarak imzalandığını açıklamıştı.
 
Kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400, insanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanı sıra hem kruz hem de balistik füzeleri imha edebiliyor. Azami menzili 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifa da 30 kilometre olan bu sistem ayrıca, her hedefe iki füze kilitleyerek, eş zamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor.
 

YORUMLAR 9
  • birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Deccal tek gözlü olarak tarf edilir. Dolar da tek göz mevcuttur. Bir gün bu deccali yok edeceklermiş. Acaba deccal dolar ise bu şekilde mi yok olacak.
    Cevapla
  • izmir 5 yıl önce Şikayet Et
    islam birliği ve türk birliği doları boş ver yeni para birimi ardından çin-hindistan-rusyada kay-tılsın dolar 3 tl ye insin
    Cevapla
  • Ersin 5 yıl önce Şikayet Et
    Selam Doları kırbaç gibi üzerinde patlamasını istemeyenler milli paraları ile ticareti yaygınlaştırılması güzel darısı bizim kamu ihalelerinin ve hala dolarla kiraya veren kıt akıllıların başına
    Cevapla
  • @SAHiP_KIRANZB 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasa çıktıktan sonra böyle bahsettiğin şekilde dolarla kiraya verme olmadı.Varsa delil getir işkembeden atmayalım.
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bravo. işte böyle.
    Cevapla
  • SELAMİ UÇAR 5 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbeşkanımız tüm dünyayı etkiledi. Herkes kendi para birimi ile borçlansın. Zaten ticaret sürekli olduğu için zararı olmaz.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    2019,dan sonra zaten öyle olacak? Ülkeler Doları devre dışı bırakarak kendi Paraları ile ticaret yapacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...