İki ülkeyi birbirine 'düşman' eden heykel!

Çin'in doğusundaki Yangchun köyü, Hollanda'ya savaş açtı... Bunun sebebi ise köyde bulunan bir heykelin 1996'da Hong Kong üzerinden Hollanda'ya satılması. Heykeli inceleyen uzmanlar, yapının içinde 1000 yaşındaki bir keşişin mumyalanmış cesedinin olduğunu açıkladı.

İki ülkeyi birbirine 'düşman' eden heykel!
İki ülkeyi birbirine 'düşman' eden heykel!
GİRİŞ 01.11.2018 10:53 GÜNCELLEME 01.11.2018 10:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hollanda ile Çin resmen bir diplomatik krizin eşiğinde... 1996 yılında Hong Kong üzerinden Hollanda’ya kaçırılan Buddha heykelini inceleyen uzmanlar, içinde 1000 yaşındaki bir keşişin olduğunu fark etti. Bu keşif uluslararası kamuoyunda gündem yaratırken, heykelin bulunduğu Çin’in doğusundaki Yanchun köyü Hollanda hakkında suç duyurusunda bulundu.

Koleksiyoner Oscar van Overeem’i suçlayan Çinli köylüler önceki gün Amsterdam’a giderek resmi süreçte ifade verdi. Köy heyetinin sözcüsü Lin Wen Qing, "Biz bu heykelle büyüdür. O gece gündüz yanımızdaydı, o bizim dini liderimizdi. Bizim için en önemli olan şey onun topraklarına geri dönmesidiR" dedi.

 

 

2015 yılında tekrar incelenen heykelin içinde Budist bir keşiş bulunduğu ortaya çıkmış ve Çinliler resmi olarak heykelin iade edilmesini istemişti. Mahkeme 12 Aralık’ta karar verecek. 

YORUMLAR 8
  • Turan 5 yıl önce Şikayet Et
    İlahları kendisini kaçıran kişinin elinden kan ağlıyor ne biçim bir ilah bu biri bu körlere anlatsa
    Cevapla
  • Çung lee 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu da mı kaçırılmış?Budanın başına bu da gelmiş..
    Cevapla
  • aziz yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    sümela manastırı nı gezdiyseniz( 6-7 yıl evvel gitmiştim)utandım..o mozaiklere isim kazımışlar. xisantos letonya kaş...yazım hatası olabilir..tarihi mekana giren çıkan çalan çırpan belli değil.onlarca örnek var..batı demekki daha i sahipleniyor tarihi eserleri.haketmezsen-ehli değilsen..Allah elinden alır.ayet var..yerinize daha iyi bir topluluk getiririz diye.
    Cevapla
  • ^^^^^ 5 yıl önce Şikayet Et
    Heh.Şeytanlar Çinlilerin Tanrısını çalmış.
    Cevapla
  • SULTAN 5 yıl önce Şikayet Et
    HIRSIZ avrupa ahlak yosulu edepsiz avrupa katil leş yilen kokuşmuş avrupa dünyanın her yanından lanetleniyorsun ZALIM avrupa VE abd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Enkaz edebiyatı' yapan CHP'nin İzmir'de yaptığı borç ortaya çıktı!
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı