Osmanlı yapmıştı! Trump'ın adı verilecek

Kudüs ile Tel Aviv arasındaki yolculuk süresini yaklaşık 1,5 saatten 28 dakikaya düşürecek tartışmalı hızlı tren projesinin ana bölümü tamamlandı. İsrail Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz'ın hattı Kudüs'teki Ağlama Duvarı'na kadar uzatmayı planladığı, burada inşa edilecek istasyona Trump'ın adının verileceği belirtildi

Osmanlı yapmıştı! Trump'ın adı verilecek
Osmanlı yapmıştı! Trump'ın adı verilecek
GİRİŞ 01.11.2018 15:08 GÜNCELLEME 01.11.2018 15:22
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini taşıma kararını açıklamasının ardından tüm dünyadan tepkiler görürken, İsrail ise Trump'ın desteğini arkasına alarak, cesur ve kimseyi tanımayan açıklamalara imza atarken, minnetini göstermek istedi.

Yisrael Katz, bu kararın Trump'ın, geçen yıl Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması nedeniyle alındığını açıklamış, "Duvar, Yahudi insanlar için kutsal bir yer ve Trump'ın cesur ve tarihi Kudüs kararının ardından, adının istasyona verilmesi kararını aldım" açıklamasında bulunmuştu. 

 

 

OSMANLI DÖNEMİNDE YAPILMIŞTI

Kudüs'te yerin 80 metre altındaki bir istasyondan başlayan 57 kilometrelik hat, Osmanlı döneminde 126 yıl önce inşa edilen hattın yerini alacak.

Yapımına 17 yıl önce başlanan ve 2 milyar dolara mal olan hattın 40 kilometresi tünellerden oluşuyor. Hat için 9 köprü inşa edildi.

Ancak Filistinliler, İsrail'e girme hakları olmadığı için bu treni kullanamayacak. Filistinliler ayrıca, hattın geçtiği bölgedeki arazilerini de kullanamayacabileceklerini söylüyor.

YORUMLAR 12
  • Fikret Meriç 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin hesabi birgun sorulacak
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten milim milim Filistin topraklarını işgal ediyor zalimler . Buna ses çıkaran Müslümanlar da yok zaten .
    Cevapla
  • cenk1453 5 yıl önce Şikayet Et
    Çılgın Türkler eski topraklarına dönecektir kimse sahiplenmesin sonra acı olur.
    Cevapla
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Buzde oraya geliriz trump'un adını yahudi esamesini sileriz olur biter.
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Onlar yapmak dan değil AYNI CHP gibi YIKMAK tan YAKMAK tan, YOKETMEK ten, SÖMÜRMEK, İSTİLA ETMEK, BAŞKALARININ HER TÜRLÜ HAKKINI GASP ETMEK, HİLE İLE CEBREN İLE ALIKOYMAK... ABD ancak Bunu yapar ve başarabilir Akrep akrepliğini yapacak doğası gereği bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı