İdlib'i vurdular: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Esed rejimi güçleri, İdlib'de Soçi mutabakatı uyarınca ağır silahlardan arındırılan bölgeye saldırdı. Saldırılarda en az 10 sivil öldü, onlarca sivil yaralandı.

GİRİŞ 02.11.2018 15:10 GÜNCELLEME 02.11.2018 16:00
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Suriye'deki Beşşar Esed rejimi ve destekçisi yabancı terörist grupların, Soçi mutabakatına rağmen İdlib'in güneyine saldırısında en az 10 sivil öldü, onlarca sivil yaralandı. Rejim ve İran destekli yabancı terörist gruplar, cuma namazı vaktinden bu yana İdlib "Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisinde ve Soçi mutabakatına göre ağır silahlardan arındırılan bölgedeki sivil yerleşimlere ağır silahlarla saldırıyor.

 

İdlib'in güneyindeki Cercenez ve Temenia beldesi ile Sukeyk ve Tuh köylerine topçu saldırılarında en az 10 sivil hayatını kaybetti, onlarca sivil yaralandı.

 

 

17 Eylül'de imzalanan Soçi mutabakatından bu yana rejimin saldırılarında toplam 19 sivil yaşamını yitirdi.

Rejim güçleri, Lazkiye ilinin kırsalı, İdlib'in güneyi, Halep'in batısı ve Hama'nın kuzeyiyle batısındaki köylere topçu saldırılarını sürdürüyor. 

Muhalifler, mutabakat uyarınca 10 Ekim'de belirlenen bölgelerden ağır silahlarını çekmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 56
  • Can 5 yıl önce Şikayet Et
    Burada Esadı savunanları anlamak mümkün değil Esad'ın malı mülkü değil o topraklar halkın malı Ha Esad Suriye halkını ve Suriyeyi düşünüyor olsaydı pkkpyd lilerle işbirliği yapıp koltuk hırsıyla hareket etmez 20 milyon suriyeliden 12 milyonunu göçmen etmezdi şimdi bu ülkede 12 milyon hainmi var? siz kafayımı yediniz ?
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD ile bir olup Suriyeyi işgal etmeye çalışanların elinde sadece timsah gözyaşları kaldı, olan milyonlarca mazluma oldu.
    Cevapla
  • ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    esat sen işini bilirsin oradakilerin çoğu amerikan ajanı
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah senide zalimlerin eline düşürsün ozaman o mazlumların halinden anlarsın
    Cevapla
  • baha 5 yıl önce Şikayet Et
    Sahit ve mazlum mumin kardeslerime allahtan rahmet diliyorum.zalim katil munafik ve kafirler icin yasasin cehennem iki gunluk dunya herkes olumu tadicaktir
    Cevapla
  • Memet 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletini arkadan vuranlara acımayın vatan hainlerine destek vermek de hainliktir bir yılda bitecek iç savaş hainlere destek verenlerin yüzünden devam etmektedir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler