Rusya'dan ABD'ye yaptırım çıkışı: İşe yaramaz!

Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD'nin yeni İran karşıtı yaptırımlarını kınadı ve uluslararası işbirliğini sürdürmeyi amaçlayan Tahran'a rağmen Washington'un yıkıcı eylemlerde bulunduğunu söyledi.

Rusya'dan ABD'ye yaptırım çıkışı: İşe yaramaz!
Rusya'dan ABD'ye yaptırım çıkışı: İşe yaramaz!
GİRİŞ 03.11.2018 13:02 GÜNCELLEME 03.11.2018 13:19

ABD'nin İran'a yönelik bu yaptırımlarıyla Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na (NPT) önemli bir darbe vurduğunu açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Washington tarafından ilan edilen yeni İran karşıtı yaptırımlar, İran nükleer programına ilişkin Ortak Kapsamlı Eylem Planı'nın (JCPOA) katılımcılarının bu anlaşmayı korumak için devam eden çabalarını baltalamayı hedefliyor” denildi.

Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan bildiri şöyle devam etti:

"Biz çıkarları korumak için gereken her şeyi yapacağız ve ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlara rağmen İran ile uluslararası ticaret, ekonomik ve finansal işbirliğini büyütmeye devam edeceğiz. ABD'nin İran'a yönelik yıkıcı yaptırımlarını şiddetle kınıyoruz."

Yaptırımların baskısının taleplerin gerçekleşmesi konusunda etkisiz olacağı belirten açıklamada “Washington, Tahran'la müzakerelere gerçekten devam etmek istiyorsa, İran'ın ekonomik ve savunma potansiyelini azaltmak için uyguladığı yaptırım politikasının baskısını derhal gözden geçirmelidir. Uzun yıllara dayanan deneyimler gösteriyor ki İran'a baskı metotları uygulayarak istenilenlere ulaşmak imkansız" sözlerine yer verildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı